30 березня 2023 р. Наукова бібліотека ЛНУП, як головна бібліотека Львівського територіального методоб’єднання с/г бібліотек, дистанційно організувала і провела науково-методичний семінар «Інновації в діяльності наукових бібліотек: результативність та перспективи в період інформаційної глобалізації».

Зважаючи на радикальні зміни в системі вищої та професійної освіти, перед нами стоять нові виклики сьогодення. Бібліотека, як інформаційна основа науково-освітнього та виховного процесів, повинна модернізуватись та оперативно реагувати на запити, вимоги, побажання користувачів, підвищувати рівень професійної компетентності своїх працівників. Отже, зважаючи на процес трансформації, комунікативна діяльність бібліотеки скерована на формування внутрішніх організаційних та зовнішніх зв’язків.

Як центр методичного об’єднання, НБ ініціювала це засідання для того, щоб детальніше ознайомитись з реаліями функціонування бібліотек об’єднання в сучасних умовах, обговорити проблеми та шляхи їх вирішення.

В обговоренні взяли участь завідувачі бібліотек коледжів ЛНУП та наукової бібліотеки Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН.

В ході зустрічі було розглянуто важливі питання діяльності бібліотек в сучасних умовах. Увагу зосереджено на стані формування фондів, нових формах і методах культурно-просвітницької роботи, висвітлено окремі питання формування електронної бібліотеки тощо.

Майбутнє бібліотек методичного об’єднання на базі ЛНУП вбачається у трансформації їх у науково-інформаційний центр, покликаний забезпечувати оперативну та якісну підтримку навчально-виховного та наукового процесу з максимально ефективним використанням бібліотечних ресурсів і сучасних інформаційних технологій.