Модернізація вищої освіти диктує необхідність інтенсивних змін у роботі бібліотек ЗВО і відкриває для них можливості стати потужними інформаційно-комунікаційними центрами, сприяє розвитку їхніх соціальних та освітніх функцій.

17 травня 2023 р. Наукова бібліотека ЛНУП, як головна бібліотека Львівського територіального методоб’єднання сільськогосподарських бібліотек, провела у змішаному режимі науково-практичний семінар за участю заступника директора Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка Олени Фігель.

Були розглянуті наступні питання:

1. Діяльність бібліотек ЗВО в умовах воєнного стану.

2. Функціональні можливості електронної бібліотеки ЛНУП.

3. Науково-методична діяльність бібліотек.

В ході засідання присутні мали можливість обмінятися думками, досвідом щодо роботи з важливих напрямів діяльності бібліотек.

Наукова бібліотека ЛНУП постійно працює в напрямку вдосконалення інформаційно-комп’ютерних технологій, шукає інноваційні способи використання власних основних ресурсів, розширює доступ до документів, зокрема за рахунок мережевої взаємодії та розвитку нових сервісів.

Основна мета сучасної бібліотеки ЗВО полягає у забезпеченні користувачів інформацією у будь-який момент часу та в будь-якому місці завдяки використанню технологій та доступу до електронних ресурсів.