Земле, моя всеплодющая мати,
Сили, що в твоїй живе глубині,
Краплю, щоб в бою сильніше стояти,
Дай і мені!
Іван Франко

1 лютого 2024 року в Науковій бібліотеці ЛНУП в рамках проведення науково-пізнавальних зустрічей з відомими вченими університету відбувся круглий стіл за участю Івана Антоновича Шувара – доктора с.-г. наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Академії наук вищої освіти України, Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності, Польської академії наук, автора понад 800 науково-методичних праць (серед них монографії, підручники та навчальні посібники з грифами МОН, статті, які індексуються в наукометричних базах Scopus і Web of Science). Захід був організований Науковою бібліотекою ЛНУП спільно з факультетом агротехнологій та екології нашого університету.

Зустріч розпочала директор Наукової бібліотеки М.А. Грицевич, яка привітала професора з недавнім ювілеєм та зробила короткий екскурс у його життєпис. Особливу увагу акцентувала на науковому доробку, презентуючи видання науковця з книжкових фондів бібліотеки.
У заході взяли участь: заступник декана з виховної роботи факультету агротехнологій та екології, доцент С.Я. Павкович, студенти групи Аг-13 та їх куратор, старший викладач кафедри технологій у рослинництві А.М. Разанова, а також працівники Наукової бібліотеки.
В ході зустрічі було багато різних питань від присутніх у залі. Учасники мали змогу дізнатися цікаві факти про життя ювіляра та послухати мудрі настанови Івана Антоновича – знаного у наукових колах України і Європи вченого і педагога, життєлюба, людини, яка передає нащадкам свою любов до рідної землі, до хліба, адже «хліб – це життя, політика і зброя».
Іван Антонович закликав плекати в молодих студентських серцях впевненість у виборі почесної та перспективної професії агронома.

Є тисячі доріг, мільйони вузьких стежинок,
Є тисячі ланів, але один лиш мій.
Бо нива це – моя! Тут я почну зажинок,
Бо кращий урожай не жде мене ніде,
Бо тисячі доріг, мільйон вузьких стежинок
Мене на ниву батьківську веде…
В. Симоненко

Важливо серед тисячі доріг вибрати одну-єдину, знайти своє покликання, не помилитися…
Учасники зустрічі мали змогу отримати досвід живого спілкування та дізнатися про навчання і проходження закордонної практики, а також про можливості реалізувати себе на професійній ниві.