А слово... Воно – молитва,
Обітниця молодят...
І радість висока й світла,
І зболений листопад...
А словом плекались діти,
Зі словом ішли в свати...
Прекрасний, величний світе,
Словами ти рвав мости!!!
У слова мільйон відтінків!
У слова солодкий смак!
У слові – любов до жінки...
І геній воно, й простак...
У слові – батьків повчання,
Ікони суровий зір...
Глибоке й тонке мовчання...
Акорди грайливих лір...
А слово іде світами,
Початок бере в казках...
Воно – у обіймах мами,
Воно – де калина й стяг,
Де славень лунає гучно,
Де чистий у храмах дзвін,
Де жарти цікаві й влучні.
Й душа наша з вами – в нім!!!
Наталя Топольницька

З нагоди Міжнародного дня рідної мови у Науковій бібліотеці ЛНУП відбувся літературно-мистецький захід за участю поетки Наталії Топольницької – членкині ГО «Всеукраїнська поетична родина»; однієї з авторів альманаху «Сніп»; переможниці конкурсу «На боці світла» 2024 р. від Міжнародного проєкту Creative World – Творчий світ; авторки збірки «Льони на вітрах», котра незабаром побачить світ.
Студенти, викладачі, працівники Наукової бібліотеки поринули у світ поетичного слова пані Наталки, яка майстерно володіє даром полонити людські серця, вражає глибиною мудрості та роздумів.
Немов у поетичні шати огортається душа, коли переплітається рідне українське слово з чарівними звуками бандури (у виконанні Народної капели бандуристів ЛНУП, керівник Ірина Стельмах), яка торкнулася глибин душі кожного присутнього.
Щиро вдячні пані Наталії за неповторні миті зустрічі, за плекання і любов до рідної мови, за покликання і розуміння місії жінки-українки, Берегині роду.
Криниця Ваших глибинних поетичних скарбів спонукає до роздумів. Дякуємо за мудрість життєвих настанов, за позитив, який випромінює кожне Вами промовлене слово. Сподіваємось, що ця зустріч – лише перший крок на широкій стежині творчих доріг в стінах Наукової бібліотеки ЛНУП. Миру, добра, Перемоги і щедрих ужинків на літературній ниві.
З роси й води!