12 вересня 2024 року у Науковій бібліотеці Львівського національного університету природокористування відбулась зустріч здобувачів вищої освіти із представником хорунжої служби 12-ї бригади НГУ «Азов» – лектором другом із позивним ім’ям «Видавець». Цей захід проходив вдруге у рамках домовленості про співпрацю між ЛНУП та бригадою «Азов».
У лекції друг «Видавець» провів екскурс в історію становлення та боротьби бригади «Азов». До речі, цьогоріч у травні відзначено 10-річчя від дня створення добровольчого батальйону «Азов». Лектор нагадав усім присутнім про мужню боротьбу за звільнення Маріуполя, оборону та бої на «Азовсталі». Ані полон, ані смерть не зламали жодного бійця «Азову». Для ворогів страшними були слова: «Там, де «Азов», для окупанта лише смерть…».
Друг «Видавець» розповів про сучасну підготовку бійців «Азову», яка є складною, оскільки охоплює не тільки фізичну, тактичну підготовку, але ще й ідеологічну та психологічну. Захищати українську націю від ворогів – одна із основних ідей бригади. Сьогодні бригада «Азов» нараховує 6 батальйонів. Вона воює сучасно і вчить воювати тих, хто цього не вміє. «Азов» відновився і далі захищає Україну.
Представник хорунжої служби бригади «Азов» побажав студентській молоді сумлінно навчатися, бути ідейними, мотивованими, завжди готовими до захисту рідної землі. Наголосив на обов’язковому вивченні історії України, українського національно-визвольного руху, його провідників. Прочитана лекція стала першоджерелом новітньої історії, яку сьогодні творять наші мужні захисники.

Під час зустрічі було обговорено подальшу співпрацю хорунжої служби бригади «Азов» із кафедрами фізичного виховання та довійськової підготовки, фізики, інженерної механіки та безпеки виробництва, гуманітарної освіти, а також Науковою бібліотекою і відділом з організації виховної роботи студентів ЛНУП у напрямках національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання.