14 березня 2023 року голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ЛНУП Зоряна Рижок взяла участь в дистанційній зустрічі Спілки Рад молодих вчених, учасників якої з вступним словом привітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
На зустрічі було представлено нову стратегію діяльності рад молодих учених, поставлено основні задачі щодо її виконання, а також обговорено проблеми, можливості та виклики, з якими стикаються молоді вчені на прифронтових територіях нашої держави. Все це вимагає внесення змін до фінансування та порядку присвоєння наукового ступеня та вчених звань, забезпечення можливості підтримки науковців щодо публікацій у безкоштовних виданнях, участі в конкурсах від КМУ та ВРУ.
Упродовж дискусії між учасниками зустрічі Зоряна Рижок наголосила на актуальних методах активізації міжнародної діяльності та запитала про наявні способи підтримки молодих вчених та можливість участі у міжнародних проєктах від Ради молодих вчених при МОН, що могло б стати ключовим аспектом для зростання результативності наукової роботи серед молодих вчених.