Щороку у Львівському національному університеті природокористування проходить Звітна студентська наукова конференція. В цьому році упродовж 29-31 березня студентами також було підведено підсумки за результатами їхніх наукових досліджень у 2022 році. Незважаючи на те, що на цей період припала активна фаза війни з російськими окупантами, здобувачі вищої освіти продовжували займатися науковою діяльністю. Про це свідчить високий рівень підготовки та велика кількість студентів-гуртківців, які взяли участь у звітних засіданнях студентських наукових гуртків (867 осіб), а також кількість доповідей, з якими виступили молоді вчені (172).


На факультеті агротехнологій та екології студенти представили наукові доповіді, що дозволяють визначити вплив систем удобрення на урожайність та якість сільськогосподарських культур, динаміку агрохімічних показників ґрунтів за різного удобрення сільськогосподарських культур, стан та перспективи розвитку природоохоронних територій, провести екологічну оцінку вмісту важких металів у ґрунтах, екологічну оцінку виробничої діяльності підприємств Західного регіону.

Для студентів факультету будівництва та архітектури воєнні дії на території України зумовили потребу у наукових дослідженнях, що стосуються розв’язання проблеми забезпечення внутрішньо переміщених громадян житлом, застосування ефективних багатошарових стінових конструкцій, підвищення ефективності використання систем теплопостачання, а також дослідження вогнезахисної ефективності металевих будівельних конструкцій.
На факультеті землевпорядкування та туризму здобувачі вищої освіти продовжують наукові дослідження стосовно ролі сучасних технологій у галузі геодезії та землеустрою, картографування земельних ресурсів з використанням даних ДЗЗ, визначення оцінки точності виконання геодезичних робіт, прогнозування, планування й організації раціонального використання та охорони земель, комплексного планування території територіальної громади, впливу війни в Україні на світовий туризм, інноваційних технологій у сфері туристичної індустрії, основних напрямків розвитку туризму в Україні.
Студенти факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій виконують наукові дослідження, що забезпечують підвищення ефективності використання систем теплопостачання, розробку електронно-керованих підіймальних механізмів для додаткового оснащення сільськогосподарської техніки, проєктування деталей машин засобами Solidworks, аналіз нейронних мереж для вибору оптимального складу об’єктів.
Основна тематика наукових доповідей студентів факультету управління, економіки та права: перспективні напрями інноваційного підприємництва, розвиток електронного бізнесу та оцифрування урядових послуг і бухгалтерської звітності, особливості реалізації проєктів сортування та перероблення відходів у промислових масштабах, правові аспекти регулювання суспільних відносин у світовій історії та міжнародній практиці, сучасні та історичні приклади реформування системи державного управління та боротьби з корупцією, аналіз взаємозв’язку геополітики, безпеки та економічної діяльності, розвиток дипломатії та інноваційних підходів у вирішенні міжнародних конфліктів.
Усі представлені наукові здобутки студентів Львівського національного університету природокористування є важливими для відбудови та економічного процвітання нашої держави на шляху до перемоги у боротьбі за свій суверенітет і територіальну цілісність.

Вкладення:
Скачати цей файл (Програма_ЗСНК_ЛНУП_2023.pdf)Програма_ЗСНК_ЛНУП_2023.pdf762 Кб