В період з 4 по 11 червня 2017 року в рамках програми ЄС Erasmus+ з короткотерміновим візитом в університеті м. Ллейда Королівства Іспанія перебували викладачі нашого університету – доценти Богдан Кректун та Володимир Ковалів. Метою візиту було читання лекцій студентам міжнародної програми ЄС з підготовки магістрів у сфері лісівництва та агротехнологій, а також вдосконалення педагогічної майстерності та освоєння сучасних дидактичних методів.

Викладачі ЛНАУ презентували цикл лекцій, що стосувалися екологічного стану в Україні та впливу Чорнобильської катастрофи на показники біологічного різноманіття флори та фауни лісових екосистем, забруднених радіонуклідами. Наші викладачі показали методологію оцінки вартісного виміру окремих показників біорізноманіття, а також представили міжнародні позиції агропромислового комплексу України в контексті  співпраці з ЄС  загалом та Іспанією зокрема.

У вільний від занять час викладачі брали участь у робочій зустрічі з учасниками конференції по вивченню досвіду впровадження природоохоронних заходів  на території національного парку Монсеррат (кат. Montserrat, Барселона), відвідували заняття разом зі студентами-магістрами освітньої програми ЄС із Бангладеш та Бразилії на території заповідника Congost de Mont-rebei. В рамках програми викладачі ЛНАУ ознайомилися із діяльністю сільськогосподарських підприємств автономних провінцій Каталонія та Арагон.

Позитивні враження після поїздки залишилися від університету м. Ллейда, архітектурних пам’яток міст Ллейда, Барселона, Таррагона. Особлива подяка професорам університету м. Ллейда Крістіні Вега, Жаоме Лловерасу, завідувачу відділу міжнародних відносин університету м. Ллейда Паулі Обрегон, які брали активну участь у реалізації програми перебування українських освітян в університеті м. Ллейда.