З 10 червня по 14 червня 2019 року в рамках програми Еразмус+ К107 (обмін викладачами) у нашому університеті перебуває професорка кафедри агрономії університету м. Лейда (Іспанія) Пакіта Сантів’єрі.  Міжінституційна угода, підписана між нашими університетами, передбачає навчання студентів  факультету агротехнологій і екології в університеті м. Лейда протягом осіннього семестру, а також обмін викладачами з метою читання лекцій у нашому та іспанському університетах.


Тематика лекцій проф. Сантів’єрі включає загальний огляд сільського господарства Іспанії, особливості вирощування польових культур в кліматичних умовах Іспанії, а також тенденції  розвитку ринку органічної продукції  на противагу традиційному виробництву. З нашого боку програма перебування включає ознайомлення із загальними особливостями ведення сільського господарства в Україні загалом та у нашому регіоні зокрема. Проф. Сантів’єрі відвідає сільськогосподарські підприємства нашої та сусідніх областей, зокрема ті, де наші студенти проходять виробничу практику. В планах ЛНАУ є також показати гості з Іспанії наше прекрасне місто Львів.
Вже 3 викладачів факультету агротехнологій і екології взяли участь у програмі, а в кінці червня до університету м. Ллейда з програмою лекцій їде доцент кафедри садівництва та овочівництва Б.І. Гулько.
Програма обміну викладачів є дуже ефективною для обох університетів і сподіваємося, що вона буде продовжена і в наступному академічному році.