У межах проєкту Erasmus+ KA2 «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти і представників ринку праці» (DEFEP) 10-14 липня 2023 року відбувся навчальний візит учасників проєкту з університетів України, Молдови, Італії та Німеччини до Саарландського університету. Наш університет представляла робоча група у складі Оксани Прокопишин, доц. кафедри обліку та оподаткування (координатор проєкту від ЛНУП), Людмили Гнатишин, завідувачки кафедри обліку та оподаткування, Ольги Малецької, доц. кафедри обліку та оподаткування.
Під час навчального візиту, який проходив на тему «Створення цифрової магістерської програми», учасники мали можливість ознайомитись із реальними прикладами найкращих практик в системі дистанційної освіти, що запроваджені в європейських університетах, обмінятися думками та власним баченням розвитку різних аспектів вищої освіти. Упродовж тижня відбувалися практичні воркшопи, цікаві дискусії та презентації найкращих практик з розвитку вищої освіти.
Під час візиту відбулося також засідання координаційної ради проєкту під назвою «Управління проєктом дистанційної освіти». На засіданні координатори проєктів з університетів-учасників консорціуму обговорювали плани операційного та фінансового менеджменту, план управління проєктом та план розвитку комунікації та поширення проєкту.
Окрім робочих сесій, учасники мали можливість оглянути університетське містечко та бібліотеку Саарландського університету, а також відвідати UniGR-Center for Border Studies, ознайомитися зі структурою закладу освіти, його історією та неймовірною архітектурою.
Учасники проєкту висловлюють щиру подяку працівникам Саарландського університету за те, що поділилися своїм досвідом організації дистанційного навчання в Європі.
Учасники нашої робочої групи продовжують і надалі працювати над удосконаленням дистанційної освіти та впровадженням кращих європейських практик у ЛНУП, що сприятиме розвитку сучасного освітнього середовища та забезпечить належну якість освіти у відповідь на запити роботодавців і ринку праці.