20-22 вересня 2023 року на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Трансформації особистості, суспільства та ринку праці: виклики майбутнього та вплив на освіту». Конференція організована в рамках проєкту CBHE Erasmus+ KA2 DEFEP «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти та ринку праці» за підтримки Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України та ВГО «Інноваційний університет».
Основна мета конференції – об’єднання зусиль освітян і науковців, представників бізнесу, держави, громадянського суспільства України, Молдови та країн ЄС для узагальнення досвіду та визначення перспектив подальшого розвитку системи освіти в контексті сучасних і майбутніх викликів.
На конференції були представлені та обговорені наступні теми:
– Цифровізація сучасного світу: виклики майбутнього.
– Модернізація економіки, бізнесу та фінансів: інтелектуально-інноваційний контекст.
– Соціально-політичні аспекти трансформацій у глобалізованому світі.
– Трансформації особистості та суспільства: контекст історії, філософії, гуманітарних наук та культурології.
– Трансформації особистості та суспільства: психологічні аспекти.
– Вектори інновацій в освіті в національному та глобальному контексті.
22 вересня в рамках конференції був проведений круглий стіл «Бізнес і освіта: взаємодія та партнерство в умовах викликів сьогодення» за участю представників роботодавців. Від ЛНУП у конференції взяли участь М. Лазарева, З. Мирончук, Г. Мацьків, С. Колач, А. Дроздовський, Н. Огородник, О. Малецька, О. Прокопишин, С. Бугіль.