У межах проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти та представників ринку праці» 2-6 жовтня 2023 року відбувся навчальний візит представників робочої групи проєкту до Університету Короля Хуана Карлоса (Іспанія). У склад групи увійшли: Оксана Прокопишин, доцент кафедри обліку та оподаткування (координатор проєкту від ЛНУП), Людмила Гнатишин, завідувач кафедри обліку та оподаткування, Ольга Малецька, доцент кафедри обліку та оподаткування.
Основною метою візиту було ознайомлення з досвідом застосування навчальних відеоматеріалів (кіно, відео, кліпи) в процесі дистанційної освіти.
Представники команди проєкту DEFEP в URJC на чолі з координатором Хорхе де Латорре (Jorge de Latorre) підготували надзвичайно цікаву та насичену програму, яка містила інформацію про:
- досвід організації дистанційної освіти в URJC;
- наукове та освітнє середовище URJC в контексті розвитку дистанційного навчання;
- специфіку застосування синхронного та асинхронного навчання;
- методику залучення до онлайн-занять;
- використання відеоресурсів для навчання через платформу Mooc.
Учасники навчального візиту також відвідали Міжнародний університет Ла-Ріохи (UNIR) – La Universidad en Internet, який запроваджує винятково онлайн-навчання та є лідером в іспаномовному навчальному середовищі. Цікавою також була поїздка до Центру навчальних інновацій та діджитал-освіти URJC, де створюється відео- та кіноконтент для навчального процесу.
Члени робочої групи ЛНУП набули безцінного досвіду щодо запровадження дистанційної освіти в нашому університеті.