У межах проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти та представників ринку праці» 2-6 жовтня 2023 року відбувся навчальний візит представників робочої групи проєкту до Університету Палермо (Італія). У складі групи були Оксана Прокопишин, доцент кафедри обліку та оподаткування (координатор проєкту від ЛНУП), Людмила Гнатишин, завідувач кафедри обліку та оподаткування, Ольга Малецька, доцент кафедри обліку та оподаткування.
Основна мета візиту – перейняти досвід застосування інноваційних освітніх технологій в дистанційній освіті.
Учасники робочої групи ЛНУП ознайомилися з цифровими інструментами та практиками, які успішно використовують у навчальному процесі викладачі Університету Палермо. Протягом тижня учасники візиту мали можливість:
- вивчити досвід діяльності Центру інновацій та вдосконалення університетського викладання Університету Палермо;
- взяти участь в презентації посібника з онлайн-навчання;
- ознайомитися з Цифровою академією, яка є цифровою платформою Європейського університету;
- відвідати аудиторії та лабораторії для проведення онлайн-тестів;
- ознайомитися з програмними інструментами для організації онлайн-навчання: Moodle, OpenBadge, EduOpen (Mooc);
- дізнатися про особливості функціонування магістерських онлайн-програм «Міжнародні відносини, політика та торгівля», «Цифрові гуманітарні науки для культурної індустрії», «Електроніка та телекомунікаційна інженерія», «Інженерія управління»;
- послухати про дослідження італійських колег щодо дистанційного навчання та його психологічного впливу на студентів.
В рамках навчального візиту DEFEP відбулася зустріч з ректором Університету Палермо, де було відмічено важливість міжнародного співробітництва в рамках проєктів Erasmus+.
Члени робочої групи ЛНУП набули цінного досвіду, який може бути використаний для запровадження новітніх освітніх технологій в дистанційній освіті в нашому університеті.