29-30 січня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування відбулася організаційна зустріч партнерів проєкту ЄС Erasmus+ KA2 DEFEP «Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market» (Дистанційна освіта для майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити здобувачів сучасної вищої освіти та ринку праці). Зустріч проходила у гібридному форматі, що дозволило залучити партнерів з інших країн-учасниць проєкту.

 

Основна мета зустрічі – обговорення результатів першого року проєкту, включаючи підготовку проміжного звіту та планування майбутніх етапів роботи.
В рамках зустрічі було проведено ряд нарад, а також спільні засідання Координаційної ради та Виконавчого комітету проєкту DEFEP щодо виконання завдань в рамках робочих пакетів 4, 5, 6; засідання Координаційного комітету та Комітету з комунікації та прозорості щодо стратегії поширення інформації про проєкт і розробки експериментальних магістерських освітніх програм. Були також обговорені питання щодо контролю якості та етики виконання проєктних задач.

В.о. ректора ЛНУП Василь Лопушняк тепло привітав учасників проєкту, наголосивши на актуальності тематики проєкту і необхідності впровадження дистанційної освіти в ЗВО України. Він побажав учасникам продуктивної роботи та приємного перебування у стінах нашого університету.

В рамках зустрічі в нашому університеті учасники відвідали знакові місця ЛНУП, зокрема Музей Степана Бандери, Музей історії університету, фондосховище стародруків, а також взяли участь в урочистому заході «Степан Бандера – символ нескореної нації», приуроченому до 115-річчя від дня народження національного героя.

Організаційна зустріч партнерів і співвиконавців проєкту DEFEP стала хорошою нагодою для укладання угод про співробітництво між українськими університетами й за іншими напрямками діяльності.

31 січня після завершення організаційної зустрічі координатор проєкту DEFEP п. Олена Філімонова провела науково-практичний семінар для викладачів факультету управління, економіки та права «Проєкти за програмою Еразмус+: нові можливості та перспективи для ЗВО України».
1 лютого п. Олена Філімонова продовжила обговорення міжнародних програм на факультеті. Цього разу темами для обговорення були програми Еразмус+: академічна мобільність для студентів за напрямом КА1, програма DAAD, програма Fulbright та ряд інших міжнародних програм.

Команда проєкту DEFEP ЛНУП продовжує працювати над розширенням можливостей для здобувачів вищої освіти України і, зокрема, над виконанням завдань проєкту щодо запровадження дистанційної освіти у ЛНУП.