В рамках проєкту UniClad «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP у період з 1 до 11 жовтня 2023 року проходив навчальний візит групи представників університетів, природоохоронних організацій, науково-дослідних установ України, Молдови, Азербайджану та європейських закладів вищої освіти до Університету м. Вальядолід (Іспанія), а також відбулася зустріч координаційної ради проєкту. ЛНУП представляла координатор проєкту Ольга Іщенко.
Зустріч учасників консорціуму проходила на базі Університету м. Вальядолід та у м. Паленсії. Основною метою програми був звіт учасників про виконану роботу та ознайомлення з програмами співпраці Університету м. Вальядолід з бізнес-структурами регіону. В рамках координаційної зустрічі Ольга Іщенко зробила презентацію, в якій представила результати виконаної роботи за звітний період. Це, зокрема, розробка пілотного проєкту з природотерапії на базі Яворівського національного природного парку, робота центру експертизи «Агротуристичний кластер», заплановані активності на період 2023–2024 рр.
Учасники навчального візиту ознайомилися з новітніми лабораторіями Університету м. Вальядолід, на базі яких проходять навчальну і виробничу практику студенти університету, а також з компаніями, з якими співпрацює університет.
Іспанська сторона організувала також ознайомчі екскурсії у міста Вальядолід і Паленсія, де учасники мали можливість насолодитися чудовими зразками середньовічної архітектури і поринути в атмосферу доволі повільного (зважаючи на жаркий клімат) життя місцевих жителів.