В рамках проєкту UniClad «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP у період з 31 січня до 1 лютого 2024 року відбулася координаційна зустріч представників університетів України, Молдови, Азербайджану, природоохоронних організацій, науково-дослідних установ та закладів вищої освіти Австрії, Іспанії, Польщі, Литви та Італії в Університеті природничих наук м. Познань (Польща). ЛНУП представляли координатор проєкту Ольга Іщенко та академічний керівник проєкту, завідувач кафедри екології Петро Хірівський.
Метою зустрічі був звіт учасників консорціуму про виконану роботу в рамках другого робочого пакету. Ольга Іщенко та Петро Хірівський зробили презентацію, в якій представили результати виконаної роботи за звітний період, а саме: створення Центру експертизи «Агротуристичний центр» в нашому університеті, підготовку до видання навчального посібника «Екорекреація та зелений туризм в національних природних парках», а також довідника зі створення кластерів в Україні. Учасники зустрічі обговорили та затвердили план робіт на наступне півріччя.
Це, власне, розробка пілотного проєкту з природотерапії на базі Яворівського національного природного парку, робота центру експертизи «Агротуристичний кластер», заплановані активності на період 2023–2024 рр.
Польська сторона організувала екскурсію, де учасники мали можливість ознайомитися з чудовою архітектурою міста Познань.