Одним з найшановніших церковних свят для українців є свято Покрови Пресвятої Богородиці, адже омофор Божої матері став символом заступництва для козаків, для вояків Української повстанської армії, а тепер – для захисників України.

Для Львівського національного аграрного університету це свято також особливе. Адже 9 років тому саме на Покрову було освячено новозбудовану церкву св. рівноапостольного князя Володимира Великого, яка була зведена завдяки щедрим пожертвам усього колективу нашого навчального закладу. Ініціатором спорудження та фундатором церкви став ректор ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Васильович Снітинський, який доклав величезних зусиль, щоб студентська церковка стала реальністю.

11 жовтня велика професорсько-викладацька та студентська родина зібралася у своєму храмі. Свято традиційно почалося з молебня у студентській капличці. Богослужіння очолив Преосвященніший Владика, Єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ, керівник департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, голова Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, капелан Збройних сил України Михаїл Колтун.

Опісля всі зібралися на площі біля пам’ятника національному героєві України Степану Бандері, щоб вклонитися Божій Матері, згадати про козаків, вшанувати пам'ять вояків УПА, а також відзначити усією університетською громадою День захисника України. За покликом серця до цієї події долучилися наші студенти та викладачі, адже чимало з них беруть безпосередню участь у військових діях, а ще більше долучаються до волонтерської діяльності, збору коштів на потреби війська.

Захід розпочався із покладання квітів до меморіального знака Небесної Сотні та Героя України Анатолія Жаловаги і пам’ятника Степану Бандері. З прийдешніми святами привітав усіх присутніх ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський, який подякував ветеранам і сучасним захисникам України за героїзм і мужність, побажав усім радості та добра, незламної волі, злагоди і миру.

«Ми всі перебуваємо під омофором Святої Богородиці. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Нехай вона й надалі зберігає Україну під своїм покровом», – зазначив Владика Михаїл Колтун.

В концертну програму заходу увійшли народні, стрілецькі пісні, козацькі марші у виконанні найкращих народних колективів та солістів ЛНАУ:  Народної хорової капели «Джерела Розточчя», Народного духового оркестру, Чоловічого вокального ансамблю, Народного ансамблю «Троїсті музики», Марти Павлів, Христини Зозулі, Михайла Іващенка, Христини Пустовит.

У цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Радісно, що українська молодь ревно береже історичну пам'ять нашого народу і популяризує його традиції. Тож збережімо і примножмо славу наших мужніх героїв. Нехай назавжди закарбуються в пам’яті та серці слова присяги українських патріотів: «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна — понад усе! Слава Україні! Слава її героям-захисникам! Герої не вмирають!»