«Претерпівий за нас страсти, Ісусе Христе, Сине Божий, помилуй нас!» – такі слова із страсної пісні знаменують одну з найвеличніших подій у християнському світі. Так, 23 квітня у місті Дубляни відбулась театралізована Хресна дорога за участі студентів Львівського національного аграрного університету. Жителі та гості міста мали змогу на власні очі побачити та пройти цей шлях разом із головними героями. Цьогорічна Хресна дорога була ювілейною, тому суттєво відрізнялася своїм форматом та оригінальністю подачі інформації. 25 студентів-акторів повністю відтворювали кожну стацію Хресної ходи на трапі. Розпочалось це дійство біля храму Різдва Пресвятої Богородиці. Приємно, що нас підтримало скільки мешканців Дублян, адже сотні людей пройшли Хресну дорогу та подивились на цю виставу. Така велика кількість глядачів створювала якусь особливу і по-справжньому величну атмосферу дійства. Протягом усього періоду викладачі та студенти факультетів, учасники студентського самоврядування та парафіяни церков несли хрест, а очолювала колону чудотворна ікона Матері Божої, покровительки сім‘ї.

Хресна хода закінчувалась біля університетського храму святого рівноапостольного князя Володимира Великого. Тут глядачі змогли побачити розп'яття Ісуса Христа, його смерть та Воскресіння. Це були найзворушливіші та найчуттєвіші моменти Хресної ходи, адже сльози жінок, сповнені жалю та скорботи, доводили, що це все недарма. Після завершення Хресної дороги усі присутні були запрошені у храм, аби дотулитись до чудотворної ікони Божої матері.

Хочеться висловити подяку перш за все нашому керівнику та капеланові отцю Івану Венгрину за чудову підготовку та організацію вистави, а також керівнику відділу з організації виховної роботи Оксані Володимирівні Качмар за підтримку та допомогу студентам у проведенні дійства. Також хочеться подякувати учасникам студентських самоврядних та профспілкових організацій за активну участь у підготовці. Велика подяка всім акторам, які доносили кожне слово до глядача. Раді були бачити таку велику кількість гостей, серед яких багато викладачів, студентів та працівників ЛНАУ і жителів міста Дубляни. Сподіваємось, що ці кілька годин принесли багато емоцій, переживань та вражень. Бажаємо всім веселих Великодніх свят та смачної паски. Нехай Боже благословення зійде на всіх Вас та на Ваші родини і принесе щастя, мир, злагоду і добробут на многії і благії літа.