31 серпня у Львівському національному аграрному університеті відбулося незабутнє дійство, що символізує для першокурсників початок нового етапу їх життя, – Посвята у студенти.
Університет отримав гідне поповнення, гостинно відчинивши двері для понад тисячі першокурсників, які успішно пройшли вступні випробування до одного із провідних закладів вищої освіти України, відзначеного престижними світовими рейтингами.
З самого ранку професорсько-викладацький склад, першокурсники та їх батьки відвідали Божественну літургію у храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого. Велику університетську родину та гостей благословив на щасливу життєву дорогу та окропив свяченою водою капелан ЛНАУ о. Іван Венгрин.
Урочиста академія відбулася перед головним корпусом ЛНАУ. Посвячення першокурсників розпочалося з традиційного підняття Державного Прапора України під супровід Державного Гімну України у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя».
Урочистість відкрив ректор Львівського національного аграрного університету, академік Національної академії аграрних наук України та Академії наук вищої школи України, професор, доктор біологічних наук Володимир Снітинський, який з вітальним словом звернувся до цьогорічних першокурсників. В.В. Снітинський побажав їм гідно продовжувати університетські традиції, наполегливо здобувати необхідні знання і вміння, набиратися нового досвіду. Також ректор наголосив, що цього року минає 165 років нашому університету, який має довгу та славну історію. Володимир Васильович ознайомив присутніх з історією нашого закладу вищої освіти і його відомими випускниками, особливо згадавши колишнього нашого студента, провідника ОУН Степана Бандеру. «Львівський НАУ – виш, який дає не тільки знання, а й можливість для самореалізації й самовдосконалення в різноманітних напрямах: творчості, спорті, художній самодіяльності, духовному та патріотичному розвитку», – наголосив Володимир Снітинський.

 

Із щирими словами до академічної спільноти звернулася Христина Пустовит, голова студентської самоврядної організації «Основа» ЛНАУ.
Опісля відбулося головне дійство дня – присяга першокурсників, яку від імені всіх студентів склала Марта Цап, студентка першого курсу факультету механіки та енергетики. Далі ректор університету під студентський гімн «Гаудеамус» вручив представникам факультетів символічні ключ та студентський квиток.
Незабутнім подарунком від студентів та викладачів був святковий концерт. Запальними патріотичними піснями усіх присутніх вітали Народний вокально-інструментальний ансамбль «Берегиня» (керівник Марія Мисько), Народна хорова капела «Джерела Розточчя» (керівник Христина Венгрин), аспірант університету Михайло Іващенко, студенти Дмитро Ковальчук, Сергій Кисіль, Олексій Стецюк та Андріан Пилипець.
Фінальним акордом феєричного заходу став «Гімн українських націоналістів». Традиційно під час його виконання було покладено квіти до меморіального знака Героям Небесної Сотні та Герою України Анатолію Жаловазі, до меморіальної дошки Михайлові Гончару, багатолітньому ректорові нашого навчального закладу (1960–1988 рр.), та до пам’ятника Провідникові українських національно-визвольних змагань XX століття, студентові нашого університету Степанові Бандері.
Вітаємо наших першокурсників з початком цікавого, насиченого і пізнавального студентського життя. Бажаємо успіхів у навчанні, досконало освоїти майбутню професію та знайти друзів на все життя. Бажаємо стати гідними членами великої й дружної університетської родини, добрими справами примножити славу рідного вишу й своєї Батьківщини.