Претерпівий за нас страсти, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас!» – такі слова зі страсної пісні знаменують одну з найвеличніших подій у християнському світі. 12 квітня 2023 року капеланством Львівського національного університету природокористування була організована Хресна дорога «За мир та перемогу України».

Протягом хресного шляху викладачі та студенти факультетів, учасники студентського самоврядування, військовослужбовці та парафіяни церков несли хрест, а очолювала колону чудотворна ікона з мощами великомученика Димитрія Мироточця, покровителя воїнів. Головним і найбільшим проханням усіх учасників Хресної дороги було, щоб Господь, який переміг диявола, допоміг нашим воїнам і кожному з нас перемогти найбільше зло, яке нищить українські землі, калічить долі чоловіків, жінок та дітей і руйнує Україну.
Хресна хода закінчилась біля університетського храму святого рівноапостольного князя Володимира Великого.
З завершальним словом до присутніх звернувся ректор ЛНУП В.В. Снітинський, який наголосив на тому, що наша країна зараз також проходить свою Хресну дорогу, і подякував усім захисникам України, котрі ціною свого життя захищають нашу землю.
Після завершення Хресної дороги усі присутні були запрошені у храм, аби приклонитися до чудотворної ікони великомученика Димитрія Мироточця та випросити ласк і перемоги Україні.
Щиро дякуємо ректору, проректорам, деканам, викладачам, працівникам, студентам та парафіянам м. Дублян за спільну молитовну хресну ходу.
Особливу вдячність висловлюємо отцю-реколектанту Андрію Данилюку, який протягом трьох днів провадив в університетському храмі науки і розважання, уділяв святі тайни Покаяння і Євхаристії та очолив Хресну дорогу «За мир та перемогу України».
Нехай Господь усіх благословляє завершенням Великого посту і радістю Воскресіння. Миру і перемоги нам усім і Україні!