9 березня кафедрою фінансів, банківської справи та страхування проведено зустріч здобувачів вищої освіти та їх наставників із капеланом Львівського національного університету природокористування отцем Іваном Венгрином на тему «Значення посту в моєму житті».

Отець Іван зазначив, що Великий піст – це найважливіший і найдревніший з багатоденних постів, цей час є підготовкою до головного християнського свята – світлого Христового Воскресіння. Він пом’якшує душу для покаяння. Коли утихомирюються пристрасті – прояснюється духовний розум. Людина починає краще бачити свої недоліки, у неї з’являється бажання очистити свою совість і покаятися перед Богом. Свята Церква говорить нам про те, яке велике значення в боротьбі з ворогом нашого спасення мають піст і молитва.

Під час заняття було з’ясовано, що головною метою посту, звичайно, є спасення християнина. Піст сприяє досягненню цього завдання, тому що він гамує пристрасті, насамперед тілесні, та вертає душі владу над тілом, утрачену через порушення посту в раю. Допомагає піст перемагати й душевні пристрасті – гордість, гнів, заздрість та інші, бо воля людини, зміцнена успішною боротьбою з плоттю, звертає свою силу і на подолання духовних пристрастей. Саме тому святі апостоли перед початком великих справ, які вимагали вищої допомоги Божої, постили і молилися.