22 квітня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування за напрямом національно-патріотичне виховання відбулась зустріч здобувачів вищої освіти із лейтенантами капеланської служби: отцем Іваном Сасом, отцем Володимиром Масюком, отцем Святославом Юрківим, отцем Богданом Степаняком. Зустріч організував настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ (м. Дубляни) військовий капелан о. Іван Сас.

У своєму слові отець Іван розповів про історію виникнення військового капеланства та його важливу місію у війську. «Сьогодні військовий капелан – це потужна зброя для винищення ворога. Він вкладає воїнам наймогутнішу зброю – слово Боже, віру, яка надихає та допомагає гідно тримати стрій», – ці слова стали лейтмотивом зустрічі.
Студентів зацікавив військовий капелан отець Святослав Юрків, який розповів про тих, хто підтримує силу духу бійців на фронті, хто турбується про особовий склад, його духовний стан. «Наш народ не вбиває, а захищає себе та рідну землю від жорстокого ворога», – наголосив отець Святослав.
Зацікавив своїми спогадами бойовий капелан, що служив у лоні 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, отець Богдан Степаняк з Яворівщини. Він виконував не тільки душпастирські обов’язки, але й рятував побратимів, виносив їх із поля бою, надавав першу медичну допомогу.
«Ваш фронт – здобувати освіту, черпати знання в університеті, вчитися любити землю, працювати на ній і пам’ятати, що ми є християнами, тому наш обов’язок – зберегти духовність свого родоводу, своєї землі», – ці слова отця Володимира Масюка стали закликом до подальшої співпраці відділу з організації виховної роботи студентів ЛНУП з військовими капеланами.