17-19 квітня 2019 р. згідно з наказом Міністерства освіти і науки  України № 1313 від 28.11.2018 р.  у Львівському національному аграрному університеті проведено II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економіка природокористування». Участь в олімпіаді взяли студенти з 21 закладу вищої освіти України.

Урочисте відкриття відбулося в залі засідань Вченої ради університету. З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи університету, доцент І. Б. Яців, декан економічного факультету, в.о. професора Я. С. Янишин та завідувач кафедри економіки професор Г.В.Черевко.

Олімпіада проходила в ІІ тури: практичний і теоретичний.

Напрями практичних завдань: економічна оцінка природних ресурсів; оцінка еколого-економічних збитків від забруднення довкілля; ціноутворення на продукцію з врахуванням екологічного чинника; економічна ефективність природоохоронних заходів та інвестицій у раціоналізацію природокористування.

Напрями теоретичних завдань: теоретичні основи економіки природокористування: зміст, завдання та методологія дисципліни; взаємозв’язки та проблеми взаємодії економічної діяльності та навколишнього природного середовища; еколого-економічні проблеми використання природних ресурсів; економічний механізм раціонального природокористування та його інституційне забезпечення; економічна оцінка природних ресурсів; економічна ефективність раціонального природокористування; еколого-економічні проблеми забруднення навколишнього природного середовища та використання відходів; економічна складова охорони природних ресурсів та їх раціонального використання; екологізація економічної діяльності та сфери природокористування; міжнародне законодавство та співробітництво у сфері природокористування.

Студенти-учасники олімпіади продемонстрували високий рівень теоретичної і практичної підготовки з дисципліни «Економіка природокористування». Провівши детальний аналіз конкурсних робіт з практичного конкурсу та результатів теоретичного туру, журі визначило переможців олімпіади.

Дипломом першого ступеня нагороджена студентка Львівського національного аграрного університету Світлана Хвалібота.

Диплом другого ступеня отримали: студентка  Житомирського державного технологічного університету Ольга Романчук, студентка Миколаївського національного аграрного університету Мар’яна Іваськевич,  студентка  Тернопільського національного економічного університету Валентина Олексів та студентка  Національного університету «Львівська політехніка» Ілона Шевчик.

Дипломом третього ступеня нагороджені: студентка Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Олександра Піліна, студентка Луцького національного технічного університету Ольга Іванців, студентка Сумського національного університету Ангеліна Глоба, студент Львівського національного аграрного університету Генадій Мелюх, студентка  Національного університету «Львівська політехніка» Тетяна Романів, студентка Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького Андріана Румак, студент Подільського державного аграрно-технічного університету Іван Білий, студент Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка Артем Воронцов.

Інші учасники олімпіади, які показали високий рівень підготовки, на підставі рекомендацій журі були відзначені грамотами у восьми номінаціях.

Всі учасники отримали сертифікати, а викладачі – подяки за високий рівень підготовки студентів та розвиток міжвузівської співпраці.

Під час перебування в Львівському НАУ учасники олімпіади та супроводжуючі їх викладачі мали можливість відвідати музей історії університету, музей Степана Бандери та музей імені Євгена Храпливого, а також взяти участь у круглому столі на тему «Роль фермерських господарств в економіці України». Також була організована екскурсія до м. Львова.

Вітаємо усіх учасників олімпіади та бажаємо подальших успіхів та наукових досягнень!