Команда «Фінансисти» перемогла у Всеукраїнському онлайн-хакатоні з фінансової грамотності «Грошофаги та як їх приборкати?» та нагороджена дипломами переможців і цінними подарунками.

Висловлюємо вдячність наставнику команди – к.е.н., доценту кафедри фінансів, банківської справи та страхування Руслані Іванівні Содомі за високий рівень підготовки команди «Фінансисти», до складу якої увійшли: Володимир Андрійович Векляк, Надія Іванівна Ілик, Назарій Володимирович Громик, Марія Михайлівна Ящук, Роксана Василівна Столяр, Ірина Михайлівна Тимків.

Організатором заходу виступив CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об`єднує понад 40 великих компаній, є національним партнером CSR Europe (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). Захід проходив за підтримки Національного банку України та партнерів ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Райффайзен банк Аваль», EY, Metlife.

З усіх зареєстрованих 23 команд зі всієї України у другий тур пройшли 8 команд з різних ЗВО  (Житомира, Києва, Полтави, Львова, Запоріжжя, Чернігова, Одеси, Сєвєродонецька), які розробляли свої методи боротьби з «грошофагами». 20 квітня 2019 року під час проведення онлайн-хакатону з фінансової грамотності роботу учасників оцінювали ментори проекту, включаючи експертів НБУ, Кредобанку, Райффайзен банку Аваль, EY. Пряма трансляція здійснювалася з Навчального центру НБУ. За результатами конкурсу переможцями (1 місце) обрано команду «Фінансисти» Львівського національного аграрного університету.

24 квітня 2019 року у м. Києві відбулася церемонія нагородження в рамках проекту «Фінансова грамотність для закладів вищої освіти». Команда «Фінансисти» представила свій інноваційний проект – онлайн-додаток для заощадження коштів на свої мрії «Моя мета». З вітальним словом до переможців конкурсу звернулися Марина Саприкіна, голова правління CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» та  начальник Управління стратегії та реформування банківської системи НБУ Михайло Відякін. Також привітання переможцям у своїх виступах висловили Ладислава Галаган – представниця Raiffaisen Bank Aval, Дмитро Долецький – представник компанії MetLife, Катерина Деркач – представниця компанії Amway, Кейт Щеглова –  власниця журналу «Future».

Команда «Фінансисти» мала змогу відвідати екскурсію до Національного банку України, Музею грошей та офісу компанії EY та в подальшому  запрошена до кооперації у поточні проекти з фінансової грамотності, адже  їхні ідеї в майбутньому стануть стартапами.

Вітаємо з отриманням найвищої нагороди та бажаємо нових перемог!