27-29 травня 2019 року на базі Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва на високому рівні був проведений II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» серед студентів аграрних закладів вищої освіти України ІІІ-ІV рівнів акредитації. Учасниками ІІ туру олімпіади були 85 здобувачів із 16 аграрних ЗВО України.

Переможців визначили за сумою балів, які вони набрали в результаті чотирьох етапів конкурсу: завдання із загальної та сільськогосподарської ентомології, завдання із загальної та сільськогосподарської фітопатології, завдання із хімічного захисту рослин (фітофармакології) з основами агротоксикології, а також карантину рослин. Кожен з етапів олімпіади включав теоретичну (тестові завдання) та практичну частини, а також тестові завдання з основ карантину рослин.

У результаті напруженої та безкомпромісної боротьби призером став студент Львівського національного аграрного університету Богдан Васильович Михалевич, який нагороджений дипломом І ступеня. Загальнокомандне третє місце зайняла команда Львівського національного аграрного університету у складі Богдана Васильовича Михалевича, Тетяни Дмитрівни Пономаренко, Ангеліни Олександрівни Кригульської,  яких відзначили і нагородили дипломом ІІІ ступеня.

За підготовку учасників та переможців у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» доценту кафедри генетики, селекції та захисту рослин Галині Олексіївні Косилович була вручена грамота та подяка.