28-30 травня 2019 року на базі Миколаївського національного аграрного університету було проведено II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Прогноз і програмування врожаю сільськогосподарських культур» серед студентів аграрних та технічних закладів вищої освіти України.

Метою олімпіади було: виявлення і розвиток обдарованих здобувачів вищої освіти; формування творчого покоління молодих науковців; підвищення зацікавленості в поглибленому вивченні базових дисциплін; виявлення, поширення і впровадження у навчальний процес сучасних технологій вирощування.

Згідно підрахунку балів за сумою трьох випробувань (тестування, теоретичне і практичне завдання) журі Всеукраїнської студентської олімпіади відзначило і нагородило дипломом ІІІ ступеня двох студентів Львівського національного аграрного університету – Юрія Віталійовича Гоцика та  Володимира Васильовича Тинятовського.

За підготовку учасників та переможців у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Прогноз і програмування врожаю сільськогосподарських культур» доценту кафедри агрохімії та ґрунтознавства  Богдану Ігоровичу Пархуцю була вручена грамота.