На базі Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва 21-23 травня 2019 року було проведено II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з фундаментальної дисципліни «Ґрунтознавство». Учасниками ІІ туру олімпіади стали понад 100 студентів з 20 закладів вищої освіти України, які продемонстрували найкращі результати під час І туру олімпіади у вищих навчальних закладах за місцем навчання.

Олімпіада проходила в три етапи: теоретична частина, яка містила тестові запитання, польова практична частина, яка охоплювала опис ґрунтових розрізів, й аналітична робота з лабораторного визначення складу ґрунту.

Згідно підрахунку балів за сумою трьох випробувань журі Всеукраїнської студентської олімпіади відзначило і нагородило дипломом ІІ ступеня студента Львівського НАУ  Дмитра Васильовича Баранського та у номінації за кращу теоретичну підготовку з ґрунтознавства  – Діану Олегівну Іванійчук.

За підготовку учасників та переможців у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з фундаментальної дисципліни «Ґрунтознавство» доценту кафедри агрохімії та ґрунтознавства Наталії  Іванівні Лагуш  була вручена грамота та подяка.

Баранський Дмитро Васильович отримав запрошення на навчання в аспірантурі Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» для здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальностями: 201 Агрономія (спеціалізація – агроґрунтознавство і агрофізика, агрохімія; 091 Біологія (спеціалізація ґрунтознавство), яке власноруч урочисто вручив директор академії НААН С.А. Балюк.