На базі Миколаївського національного аграрного університету 17-19 квітня 2019 року було проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія» за напрямом «Біологія рослин», в якому взяли участь 102 студенти із 22 закладів вищої освіти України. Переможців визначали за сумою балів, які вони набрали за результатами трьох етапів конкурсу з базових дисциплін: теоретичного туру, виконання тестових завдань та практичної роботи.

За результатами змагань члени журі Всеукраїнської студентської олімпіади відзначили і нагородили дипломом ІІ ступеня студента Львівського НАУ Євгенія Ігоровича Шуміла та дипломом ІІ ступеня команду Львівського НАУ у складі: Дмитра Васильовича Баранського, Євгенія Ігоровича Шуміла, Богдана В`ячеславовича Смалюка.

За підготовку учасників та переможців у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія» завідувачу кафедри генетики, селекції та захисту рослин, професору Петру Даниловичу Завірюсі була вручена грамота та подяка.