23 жовтня 2023 р. психологом відділу з організації навчально-виховної роботи студентів Львівського національного університету природокористування Мирославою Ходаковою спільно з психологом Вишнянського фахового коледжу ЛНУП Валентиною Мисько був проведений онлайн-семінар на платформі Zoom для здобувачів вищої освіти Вишнянського фахового коледжу ЛНУП.
У семінарі взяли участь здобувачі першого року навчання економічного відділення зазначеного коледжу.
Адаптація першокурсників під час першого року навчання – важливий етап в житті кожного здобувача. Вступаючи до навчального закладу, студенти зустрічаються з рядом проблем, що пов’язані з недостатньою психологічною готовністю до нових умов навчання, з руйнуванням роками вироблених установок, навичок, звичок, ціннісних орієнтацій. Крім того, у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну навчальний процес у закладах освіти України частково відбувається дистанційно, що обумовлює актуальність даної тематики. Тому на обговорення була винесена тема «Моя група. Правила співжиття».
Учасники семінару мали можливість визначити формування своєї соціальної зрілості, поділитись досвідом успішного влиття в колектив, обговорити шляхи вирішення проблемних питань та визначити правила для своєї академічної групи, для формування позитивного психологічного мікроклімату.
На завершення психолог надала поради, як зменшити напруженість, щоб адаптація пройшла на відмінно, та побажала завжди шукати позитив і взаєморозуміння, адже комфортна атмосфера в колективі – запорука успіху.