Цілі та цінності є основою нашого життя, визначають нашу поведінку, вибори та пріоритети. У студентському житті цінності можуть варіюватися залежно від особистих переконань і цілей кожної людини.
З метою правильного формування умінь визначати життєві цілі, мотивувати себе до навчання, адекватно реагувати на тимчасові життєві випробування і бажання долати їх 27 березня 2024 року практичним психологом Львівського національного університету природокористування Мирославою Ходаковою у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» було проведено тренінг «Мої цілі та цінності». У тренінгу взяли участь здобувачі вищої освіти груп Аг-11, Аг-12 та Аг-13 факультету агротехнологій та екології ЛНУП.
Учасники тренінгу під час дискусії змогли самостійно визначити цілі та цінності, вибирати з них пріоритетні, висловлюючи при цьому власні думки. Студенти також мали змогу попрацювати у групах над вправами «Шкала цінностей», «Колесо життєвого балансу», «Скріпка», обговорити та зрозуміти, що цілі та цінності – це особиста сфера, яка визначає уявлення про щастя, задоволення та напрямок життя.
Здобувачі вищої освіти поглибили розуміння базових і додаткових цінностей людини та дійшли спільної думки, що бажання навчатися, розвиватися та отримувати знання є найважливішими цінностями у студентському житті.
Психолог запропонувала для роздумів актуальні питання сьогодення: що справді важливо в житті; які досягнення надихають; які принципи керують вчинками кожного учасника.
На завершення здобувачі вищої освіти прослухали притчу «Найважливіші речі та цінність часу».