Українське суспільство переживає нині особливо складний час. В умовах стресу через війну організм кожного з нас мобілізується, інколи з’являється втрата сил, апатія, відсутність бажання самореалізовуватись та мотивації до будь-чого.
З метою усунення навчальних труднощів, підсилення мотивації до навчання та відновлення власного ресурсу практичним психологом відділу з організації виховної роботи студентів ЛНУП Мирославою Ходаковою спільно з капеланом університету отцем Іваном Венгрином було проведено зустріч зі здобувачами вищої освіти факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій.
На зустрічі обговорювали ставлення до процесу навчання, мотивацію та її методи, секрети мотивації та розвиток самомотивації. Психолог наголосила, що виявляти власну пізнавальну активність, збагачувати свій внутрішній світ, будувати особистісну перспективу, виховувати в собі потребу втілювати в життя плани, реалізовувати власні можливості є основою формування позитивної мотивації до навчання. Адже важливо пам’ятати про необхідність і важливість формування професійної, кваліфікованої та свідомої спільноти.
Здобувачі вищої освіти поглибили розуміння базових і додаткових цінностей людини та дійшли спільної думки, що бажання навчатися, розвиватися та отримувати знання є найважливішими цінностями у студентському житті.
Капелан о. Іван Венгрин розповів про значення посту та звернув увагу на певні аспекти посту, а саме: стримання, прощення, обмеження. Найважливішим сенсом посту є шлях до кращого себе.
Під час зустрічі психолог наголосила, що наш фронт – це навчання, бо ми маємо ставати кращими, розумнішими і згодом розбудовувати нашу країну, застосовуючи свої знання. Ваша освіта сьогодні – це запорука успішного завтра для України!