З метою згуртування колективу і побудови ефективної командної взаємодії, формування і посилення загального командного духу, розвитку комунікативних навичок, усвідомлення себе командою, встановлення спільних цілей, розуміння почуттів та потреб інших учасників групи 4 квітня 2024 року практичний психолог відділу з організації виховної роботи студентів Львівського національного університету природокористування Мирослава Ходакова провела семінар-тренінг зі здобувачами вищої освіти спеціальності «Право» групи ПР-21 під назвою «Ми – одна команда».
На тренінгу за допомогою різних вправ та завдань здобувачі вищої освіти мали можливість попрацювати як самостійно, так і в команді. За допомогою цікавих завдань учасники тренінгу зрозуміли важливість командної роботи. Найцікавіше це розкрила вправа «Вавилонська вежа» та вправа «Крижина». Колективність часто дозволяє досягти більшого успіху, ніж індивідуальні зусилля. Фактори, що впливають на соціально-психологічний клімат колективу, обумовлені індивідуальними та психологічними особливостями кожного з її членів. Тому для формування соціально-психологічного клімату колективу мають значення не стільки психологічні якості членів, скільки ефект їх поєднання.
Вчитися жити серед людей, вміти спілкуватися так само важливо, як вивчати математику чи економіку, підкорювати гірські вершини чи досліджувати морські глибини. «І якщо ви хочете прожити цікаве, повноцінне життя, без уміння жити в злагоді з іншими людьми не обійтися. Потрібно завжди підтримувати один одного, допомагати, щоб разом бути на крижині та не дати нікому потонути», – наголосила психолог.