4 квітня 2024 року практичний психолог відділу з організації виховної роботи студентів Львівського національного університету природокористування Мирослава Ходакова провела семінар-тренінг з учасниками студентської самоврядної організації «Основа» під назвою «Гармонія у колективі – успіх у справі». Тренінг був спрямований на згуртування колективу, розвиток комунікативних навичок, доброзичливого ставлення один до одного та усвідомлення кожним учасником своєї ролі та функції в групі.
Під час тренінгу за допомогою різних вправ та завдань здобувачі вищої освіти мали можливість навчитись методів співпраці, взаєморозуміння та вирішення конфліктних ситуацій, побудувати ефективну командну взаємодію, виховати доброзичливе ставлення один до одного, що в майбутньому сприятиме зближенню групи, покращенню взаємодії в групі та досягненню спільних цілей.
Згуртованість колективу – це поняття, що розкриває особливості міжособистісних відносин в колективі, єдність ціннісних орієнтацій, єдність цілей і мотивів для позитивного спільного результату. «Дружні контакти під час будь-якої роботи і після неї, співпраця та взаємодопомога формують хороший соціально-психологічний клімат в групі», – наголосила психолог.
Учасники поглибили розуміння командної роботи та дійшли висновку, що робота в команді в більшості випадків значно важливіша за індивідуалізм. Поєднавши зусилля, можна досягти будь-якої мети. На завершення всі отримали хороший настрій та незабутні емоції від вправи «Крижина», що розкрила суть підтримки та допомоги один одного у складних ситуаціях.