Спілкування відіграє ключову роль у житті людини. Воно дозволяє нам обмінюватись знаннями, ідеями та досвідом, що сприяє нашому розвитку і взаєморозумінню з іншими. Через спілкування ми можемо висловлювати свої почуття, бажання та переживання, ми вчимося краще розуміти себе й інших. Саме з такою метою 11 квітня 2024 року психолог Львівського національного університету природокористування Мирослава Ходакова провела семінар-тренінг для здобувачів вищої освіти спеціальності «Підприємництво та торгівля» групи Пт-11 та спеціальності «Маркетинг» групи Марк-11 під назвою «Роль спілкування у житті людини. Види і моральні норми комунікації».
На тренінгу за допомогою різних вправ та завдань здобувачі вищої освіти мали можливість попрацювати як самостійно, так і в команді. Студенти активно проявляли себе у різного роду завданнях, де продемонстрували свої творчі та розумові здібності; навчились працювати в команді; навчились працювати над помилками, які допускають у процесі спілкування; навчились поважати думки та дії інших людей. Тренінг дав змогу більше попрактикуватися, знайти ефективні форми взаємодії та не боятися «поразки».
Спілкування людей між собою – надзвичайно складний процес, адже всі ми різні. Тому комунікативна компетентність є надійним фундаментом здорових міжособистісних стосунків. «Коли ми правильно і точно висловлюємо свої думки, наша точка зору стає зрозумілою іншим людям. І це більш ймовірно, що нам вдасться досягти взаєморозуміння», – наголосила психолог.