10 червня 2018 року у місті Лева вже втретє відбулася наймасштабніша бігова подія – 3rd Molokiya Lviv Half Marathon. Уперше в історії півмарафонська дистанція у Львові зібрала майже 2400 учасників з усієї України та із 27 країн світу, серед яких бігуни із Польщі, Франції, Білорусі, Канади, Китаю, Японії, Ямайки та інших країн. Таким чином, 3rd Molokiya Lviv Half Marathon став одним з найбільших бігових регіональних заходів. Захід традиційно відбувався за підтримки Львівської міської ради.

«Львівський напівмарафон – це вже традиційна подія, яка стала для міста щорічною, і вона має безпосередню мету – залучення учасників до здорового способу життя шляхом саме аматорського, любительського бігу – найдоступнішого виду спорту. Якщо говорити детальніше про Львівський напівмарафон, то цього року ми маємо 2400 учасників, серед яких 11% – іноземці. Це означає, що біговий рух у нашій країні розвивається, і біг стає каталізатором спортивного туризму», – зазначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Учасниками такої спортивної події уже традиційно є студенти та викладачі ЛНАУ, які приносять високі перемоги і є нашою спортивною гордістю. На дистанції 21,0975 км третім фінішував випускник землевпорядного факультету Львівського національного аграрного університету Юрій Вихопень (1:12:14) з відставанням від лідера на 3 хвилини та 23 секунди. У цьому ж забігу високий результат показав викладач кафедри менеджменту ім. Є. Храпливого Денис Георгійович Черевко.

Особлива подяка спортивній сім’ї Гошків: Тетяна Дмитрівна і Маркіян Орестович неодноразово виступали у забігах на різні дистанції, а син Маркіян вперше успішно пробіг дистанцію 21,0975 км і отримав перше місце у наймолодшій віковій категорії у цьому забігу.

У забігу на 5 км хороші результати показали студенти факультету механіки та енергетики: Роман Турченяк, Богдан Калька, Мар’ян Варгас.

Уже втретє студенти-волонтери нашого університету своєю допомогою та участю приєдналися до проведення заходу, оскільки співпрацюють з ГО «Бігова Україна». Команда у складі Софії Смолярської, Владислава Ковальова, Романа Кирика, Михайла Гусака, Олександри П’ясецької, Ігоря Буваника, Богдана Конопацького, Оксани Зусько, Інни Бабенко, Ростислава Дупака, Юрія Калитчука показала справжню волонтерську підтримку для учасників та організаторів заходу.

Вітаємо наших переможців та учасників 3rd Molokiya Lviv Half Marathon і висловлюємо щиру подяку волонтерам, тренерам кафедри фізичного виховання ЛНАУ.