03 жовтня на спортивній базі ЛНАУ пройшла спортивно-військова естафета серед збірних команд факультетів та коледжів ЛНАУ, присвячена Дню захисника України. Після виконання Гімну перед початком змагань до учасників та вболівальників звернувся ректор Львівського НАУ, академік НААНУ В.В. Снітинський, який привітав усіх присутніх, відзначивши, що ці змагання вже стали традиційними, що з кожним роком у них збільшується кількість команд та учасників, а також побажав мирного неба, успіхів у навчанні, добрих результатів у змаганнях.

В підтягуванні на поперечині від кожної команди взяли участь по  троє чоловіків, серед яких один викладач чи працівник. Перше місце виборола команда економічного факультету , яка в сумі підтягнулась 67 разів. Друге місце посіла команда Чернівецького коледжу ЛНАУ, яка підтягнулась 66 разів. Третє місце – у команди Екологічного коледжу ЛНАУ (64 підтягування). Найкращим у цій дисципліні був студент Чернівецького коледжу Д. Корбут – 27 підтягувань. Завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Є. Храпливого, доктор економічних наук  В.В. Бойко з результатом 20 підтягувань був кращим серед професорсько-викладацького складу.

Дуже цікаво та напружено проходили  змагання  з  виходу силою на поперечині, в яких  від кожної команди взяли участь по три представники. Найкращий результат продемонструвала команда  землевпорядного факультету – 44 виходи силою. Друге місце – 42 виходи силою –  вибороли Екологічний та Івано-Франківський коледжі ЛНАУ. Відразу три команди посіли третє місце, показавши однаковий результат – 41 вихід. Це команди факультетів агротехнологій і екології, будівництва та архітектури, економічного. Відзначився у цьому виді змагань студент Івано-Франківського коледжу І. Козак, який виконав вправу 20 разів.

Вперше у програму спортивно-військової естафети було введено такий вид змагань, як віджимання на паралельних брусах. У цьому виді змагань брало участь по три представники від кожної команди. Кращою була команда землевпорядного факультету, яка в сумі виконала  144 віджимання. На другому місці Івано-Франківський коледж – 130 разів. Третє місце у Стрийського коледжу – 126 віджимань. Відмінно виступив  у цій дисципліні студент землевпорядного факультету О. Литвин (ЗВ-31), який виконав вправу 85 разів. Серед професорсько-викладацького складу найкращий результат показав викладач кафедри фізичного виховання Івано-Франківського коледжу І.В. Нанюк – 32 віджимання.

У вправі підйом переворотом на поперечині першими були студенти землевпорядного факультету, які за сумою трьох учасників виконали вправу  61 раз. У команді слід відзначити Олександра Литвина, який був кращим – 25 підйомів переворотом. Трохи поступились землевпорядникам студенти екологічного коледжу – 59 разів. Третіми були студенти факультету механіки та енергетики – 52 рази.

У метанні гранати брали участь по три  учасники, серед яких викладач та  студентка. Переможець визначався за найкращим загальним метражем. Перше місце у команди  економічного факультету – 126 м. На другому місці команда Івано-Франківського коледжу з результатом 112,6 м. Третє місце у збірної факультету будівництва та архітектури – 111 м. Серед студенток кращою була представниця Івано-Франківського коледжу М. Литвин – 35 метрів. На 54 метри метнули гранату аспірант економічного факультету М. Іващенко та студент землевпорядного факультету Р. Іванич.

Найшвидшою в  естафеті з протигазами була команда Стрийського коледжу ЛНАУ  з результатом 62,52 с. На другому місці – Горохівський коледж (62,67 с). Третє місце у  факультету агротехнологій і екології (64,00 с). Слід відзначити, що усі учасники продемонстрували відмінну швидкість, але припускались помилок при зніманні та складанні на стіл протигазів.

В естафеті «прогулянка фермера»  по п’ять учасників від кожної команди переносили дві 30-кілограмові колоди на 20-метрову  відстань. Загальна відстань складала 100 м. Найшвидше та найзлагодженіше діяла команда факультету механіки та енергетики, яка перемогла з результатом 25,93 с. Найкращий час серед усіх учасників продемонстрував доцент кафедри енергетичних систем М.О. Гошко. Друге місце у команди  економічного факультету – 26,00 секунд, на третьому місці з результатом 29,14 секунд –  команда  факультету будівництва та архітектури.

 

Дуже емоційно, напружено, безкомпромісно проходили змагання з перетягування линви. В складах команд було сім студентів та три представники професорсько-викладацького складу або працівники. Проводились звитяги  за олімпійською системою, з вибуванням.  Коледжі та факультети змагались окремо. Кожна сутичка йшла до двох перемог.  В запеклій боротьбі  серед факультетів кращою стала команда факультету агротехнологій і екології. На другому місці команда факультету будівництва та архітектури. Третє місце у  факультету механіки та енергетики. Серед коледжів не було рівних команді Горохівського коледжу ЛНАУ, на другому місці команда Чернівецького коледжу, третє місце посіла команда Івано-Франківського коледжу.

Закривали естафету змагання з розбирання та збирання автомата АК-74. Найкращий результат у сумі в студента факультету агротехнологій і екології С. Лемішка (АГ-11) – 34,39 с. Друге місце у студента землевпорядного факультету М. Зінкевича (Зв-31) – 34,97. Третім був доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування економічного факультету І.М.  Тофан – 38,38 с.

Отже, за результатами усіх дев’яти змагань у спортивно-військовій естафеті факультетів та коледжів ЛНАУ перемогу здобула команда Івано-Франківського коледжу ЛНАУ, на другому місці – команда економічного факультету ЛНАУ, третє місце посіла команда факультету агротехнологій і екології ЛНАУ.

Після закінчення змагань голова профспілкової організації працівників ЛНАУ, доцент кафедри будівельних конструкцій, к.т.н. Р.А. Шмиг нагородив  усі команди. Призами та грамотами було відзначено переможців, грамотами – команди, що посіли другі та треті місця за видами спортивно-військової естафети.

Представники отримали подяки за участь в змаганнях. Команда-переможець та команди-призери нагороджені кубками та грамотами.

До Вашої уваги зведена таблиця результатів спортивно-військової естафети серед факультетів та коледжів ЛНАУ.