16 вересня 2021 року на стадіоні Львівського національного аграрного університету відбулася спортивно-військова естафета серед факультетів ЛНАУ до Дня захисників і захисниць України та з нагоди 165-річчя заснування університету з 6 військово-прикладних видів спорту. В програмі – підтягування на поперечині, переміщення на рукоходах, метання гранати, перетягування линви, біг з колодами «прогулянка фермера», розбирання та збирання автомата АК-74.

 

На спортивно-військову естафету прибули збірні команди п’яти факультетів Львівського НАУ (факультет управління, економіки та права; факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій; факультет агротехнологій і екології; факультет будівництва та архітектури; факультет землевпорядкування та туризму).

 

У змаганнях взяли участь понад 100 учасників. До заходу були залучені студенти І-ІІ курсів, викладачі, аспіранти та працівники факультетів.

 

На відкритті змагань з вітальним словом до учасників звернувся ректор Львівського НАУ, доктор біологічних наук, професор, академік НААНУ, дійсний член Академії вищої школи України, член Нью-Йоркської академії наук, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Васильович Снітинський. Були присутні також президент Львівського обласного спортивного товариства студентів «Гарт», відмінник освіти Богдан Володимирович Юхницький, проректор з навчально-виховної роботи, кандидат економічних наук, доцент Юрій Володимирович Дубневич, голова профспілкової організації працівників ЛНАУ, доцент кафедри будівельних конструкцій, кандидат технічних наук Роман Андрійович Шмиг, голова профкому студентів та аспірантів Михайло Лизак, майстер спорту міжнародного класу України з пауерліфтингу, чемпіон Кубку Світу – 2020, студент факультету управління, економіки та права Віктор Решенін та декани факультетів.

 

Право підняти державний прапор України було надано капітанам команд.

 

Головний суддя змагань, завідувач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України з вільної боротьби Ігор Васильович Вовк ознайомив учасників із програмою та правилами проведення змагань.

 

 

В підтягуванні на поперечині від кожної команди взяли участь по троє чоловіків, серед яких один викладач чи співробітник.

 

Перше місце виборола команда факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій, друге місце посіла команда факультету будівництва та архітектури, на третьому місці – команда факультету агротехнологій і екології, четверте місце посіла команда факультету управління, економіки та права і на п’ятому місці – команда факультету землевпорядкування та туризму.

 

Найкращим у цій дисципліні був студент факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Юрій Махно (група Іт-22СП) з результатом 44 підтягування. Відзначився також викладач факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій, кандидат технічних наук, доцент кафедри електротехнічних систем Маркіян Гошко з результатом 25 підтягувань.

 

В спортивних змаганнях з переміщення на рукоходах брало участь 5 осіб (4 студенти + викладач чи працівник).

 

Перше місце виборола команда факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій з результатом 53,61 с, на другому місці – команда факультету управління, економіки та права з результатом 55,78 с, третє місце посіла команда факультету будівництва та архітектури з результатом 59,65 с, на четвертому місці – команда факультету агротехнологій і екології з результатом 1 хв 04 с, на п’ятому місці – команда факультету землевпорядкування та туризму з результатом 1 хв 06 с.

 

У метанні гранати брали участь по три учасники, серед них викладач та студентка. Переможець визначався за найкращим загальним метражем.

 

Перше місце – у команди факультету будівництва та архітектури з результатом 109,9 м, на другому місці – команда факультету агротехнологій і екології з результатом 102,7 м, третє місце – у збірної команди факультету управління, економіки та права з результатом 96,8 м, четверте місце виборола команда факультету землевпорядкування та туризму з результатом 86,8 м, на п’ятому місці – команда факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій з результатом 81,1 м.

 

Серед викладачів найкращий результат показав доцент кафедри технології та організації будівництва Віктор Вікторович Артеменко – 43 м 20 см, серед студентів-чоловіків найкращий результат показав студент факультету управління, економіки та права Андрій Станішевський – 41 м 90 см.

 

В естафеті «прогулянка фермера» по п’ять учасників від кожної команди переносили дві 30-кілограмові колоди на 20-метрову відстань. Загальна відстань складала 100 м.

 

Найшвидше та найзлагодженіше діяла команда факультету будівництва та архітектури, яка й перемогла з результатом 25,3 с, друге місце здобула команда факультету агротехнологій і екології з результатом 25,4 с, третє місце посіла команда факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій з результатом 27,3 с, на четвертому місці – команда факультету землевпорядкування та туризму з результатом 28,5 с, на п’ятому місці – команда факультету управління, економіки та права з результатом 30 с.

 

Дуже емоційно, напружено і безкомпромісно проходили змагання з перетягування линви. В складі кожної команди було п’ять студентів та два представники професорсько-викладацького складу або працівники. Змагання проводилися за круговою системою. В запеклій боротьбі серед команд факультетів впевнену перемогу здобула команда факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій, друге місце посіла команда факультету агротехнологій і екології, на третьому місці – команда факультету будівництва та архітектури, четверте місце посіла команда факультету управління, економіки та права, на п’ятому місці – команда факультету землевпорядкування та туризму.

 

Закривали естафету змагання з розбирання та збирання автомата АК-74. Найкращий результат у сумі – в студента факультету будівництва та архітектури Богдана Стрилінського (група Буд -22) – 31,8 с, друге місце – у студента факультету агротехнологій і екології Маряна Гаргаля (група Аг-21) – 42,8 с, третім був студент факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Юрій Корабель (група Маш-11) з результатом 51,4 с.

 

Отже, за результатами шести видів змагань у спортивно-військовій естафеті серед факультетів перемогу здобула команда факультету будівництва та архітектури з результатом 11 очок, на другому місці – команда факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій з результатом 14 очок, третє командне місце виборола команда факультету агротехнологій і екології з результатом 15 очок, на четвертому місці – команда факультету управління, економіки та права з результатом 23 очка і на п’ятому місці – команда факультету землевпорядкування та туризму з результатом 27 очок.

 

Після закінчення змагань проректор з навчально-виховної роботи, кандидат економічних наук, доцент Юрій Володимирович Дубневич та голова профспілкової організації працівників ЛНАУ, доцент кафедри будівельних конструкцій, кандидат технічних наук Роман Андрійович Шмиг нагородили усі команди. Призами та грамотами було відзначено переможців, що посіли перші, другі та треті місця за видами спортивно-військової естафети.

 

Команда-переможець та команди-призери у загальнокомандному заліку були нагороджені кубками та медалями.