4 березня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування відбулася онлайн-зустріч на тему «Функціонування спортивних клубів в Польщі». У ній взяли участь: віцепрезидент спортивної студентської спілки Польщі Маріуш Вальчак, директор спортивного клубу Варшавського університету Артур Слонка, в.о. ректора ЛНУП Василь Лопушняк, президент Львівського обласного спортивного товариства студентів «Гарт» Богдан Юхницький, завідувач кафедри фізичного виховання та довійськової підготовки ЛНУП Ігор Вовк, голова спортивного клубу «ЛНУП» Андрій Шимечко.

Під час зустрічі учасники обговорили ряд важливих питань, пов’язаних з діяльністю спортивних клубів, розвитком студентського спорту та різними пріоритетними заходами, метою яких є масове залучення студентів до рухової активності та спорту.
Ось деякі з ключових тем, які були порушені:
- структура та організація спортивних клубів у Польщі;
- фінансування спортивних клубів;
- роль спортивних клубів у розвитку студентського спорту;
- пріоритетні напрямки розвитку студентського спорту в Україні та Польщі;
- можливості співпраці між спортивними клубами України та Польщі.
За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про співпрацю у сфері фізичної культури і спорту серед студентської молоді.
Сторони домовилися:
- обмінюватися інформацією та досвідом роботи;
- спільно організовувати спортивні змагання та інші спортивні заходи;
- сприяти розвитку студентського спорту в Україні та Польщі.
Ця зустріч стала важливим кроком у розвитку співпраці між ЛНУП та спортивними клубами Польщі. Співпраця у цій сфері сприятиме покращенню умов для розвитку студентського спорту, а також залученню більшої кількості студентів до активних занять спортом.