24 квітня 2024 року у спортивному залі Львівського національного університету природокористування відбулися спортивні змагання з багатоповторного (екстремального) жиму штанги лежачи і параармліфтингу на ліву та праву руку серед чоловіків за програмою «Спартакіада ЛНУП 2023–2024», приурочені 115-й річниці від дня народження національного героя, Провідника ОУН Степана Бандери.
Розпочався спортивний захід виконанням Державного Гімну України. Хвилиною мовчання усі присутні пом’янули новітніх Героїв, які віддали життя за волю і незалежність України. Пісня «Українське сонце» у виконанні Михайла Іващенка, аспіранта кафедри підприємництва та торгівлі факультету управління, економіки та права, стала символом мужності духу і віри у Перемогу.

З вітальним словом до учасників звернулася керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар, яка побажала усім спортсменам успішних виступів та перемоги, а також звернула увагу на високі досягнення провідних спортсменів-випускників і викладачів ЛНУП у 2023–2024 рр., які є стимулом для ще більшої праці, тренувань.
Привітав команди факультетів завідувач кафедри фізичного виховання та довійськової підготовки Ігор Вовк та побажав високих результатів у змаганнях.
У спортивних змаганнях взяли участь понад 70 спортсменів-аматорів, важкоатлетів, параармрестлерів, параармліфтерів, спортсменів, які займаються воркаутом, студентів з атлетичною будовою тіла.
Серед п’яти факультетів університету командні результати спортивних змагань з багатоповторного (екстремального) жиму штанги лежачи розподілились наступним чином: факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій – І місце; факультет управління, економіки та права – II місце; факультет агротехнологій та екології – III місце; факультет будівництва та архітектури – IV місце; факультет землевпорядкування та туризму – V місце.
У ваговій категорії 67,5 кг (вага штанги – 40 кг) переможцями змагань в жимі штанги лежачи стали: І місце – Віталій Каплун (Аін-51) з результатом 103 рази; II місце – Роман Шума (Аін-31) з результатом 61 раз; III місце – Маркіян Гошко (кандидат технічних наук, доцент кафедри електротехнічних систем) з результатом 50 разів.
В абсолютній ваговій категорії 82,5 кг та понад 82,5 кг (вага штанги – 50 кг) переможцями змагань стали: І місце – Зеновій Гошко (кандидат технічних наук, доцент кафедри агроінженерії та технічного сервісу ім. О. Семковича) з результатом 50 разів; II місце – Павло Кіфоренко (Аін-24СП) з результатом 48 разів; III місце – Андріан Шевчук (Іт-11) з результатом 48 разів.
Серед п’яти факультетів університету командні результати спортивних змагань з параармліфтингу на ліву руку у ваговій категорії 67,5 кг та в абсолютних вагових категоріях 82,5 кг та понад 82,5 кг розподілились наступним чином: факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій – І місце; факультет агротехнологій та екології – II місце, факультет землевпорядкування та туризму – III місце, факультет управління, економіки та права – IV місце, факультет будівництва та архітектури – V місце.
Серед п’яти факультетів університету командні результати спортивних змагань з параармліфтингу на праву руку у ваговій категорії 67,5 кг та в абсолютних вагових категоріях 82,5 кг та понад 82,5 кг розподілились наступним чином: факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій – І місце; факультет агротехнологій та екології – II місце, факультет землевпорядкування та туризму – III місце, факультет управління, економіки та права – IV місце, факультет будівництва та архітектури – V місце.
У ваговій категорії 67,5 кг на ліву руку переможцями стали: І місце – Богдан Сухай (ЗВ-21) з результатом 55 кг; II місце – Антон Германюк (ЗВ-12) з результатом 52,5 кг; III місце – Захар Паробецький (Аг-12) з результатом 52,5 кг.
У ваговій категорії 67,5 кг на праву руку переможцями стали: І місце – Богдан Сухай (ЗВ-21) з результатом 60 кг; II місце – Захар Паробецький (Аг-12) з результатом 55 кг; III місце – Антон Германюк (ЗВ-12) з результатом 52,5 кг.
У ваговій категорії 82,5 кг на ліву руку переможцями стали: І місце – Михайло Бучко (Буд-41) з результатом 62,5 кг; II місце – Владислав Оніщук (Аін-31) з результатом 62,5 кг; III місце – Владислав Кордик (Зр-11) з результатом 60 кг.
У ваговій категорії 82,5 кг на праву руку переможцями стали: І місце – Владислав Кордик (Зр-11) з результатом 65 кг; II місце – Михайло Бучко (Буд-41) з результатом 65 кг; III місце – Віталій Каплун (Аін-51) з результатом 62,5 кг.
У ваговій категорії понад 82,5 кг на ліву руку переможцями стали: І місце – Олександр Кузьмук (Аг-13) з результатом 70 кг; II місце – Володимир Іванюк (Аін-11) з результатом 60 кг; III місце – Ростислав Долішний (Пт-11) з результатом 60 кг.
У ваговій категорії понад 82,5 кг на праву руку переможцями стали: І місце – Олександр Кузьмук (Аг-13) з результатом 70 кг; II місце – Володимир Іванюк (Аін-11) з результатом 60 кг; III місце – Ростислав Долішний (Пт-11) з результатом 60 кг.
Вітаємо наших спортсменів і бажаємо їм наступних перемог.
Дякуємо ЗСУ за мирне небо та можливість проведення змагань.