21 вересня 2024 року на спортивній базі Львівського національного університету природокористування за підтримки Управління спорту та молодіжної політики департаменту розвитку Львівської міської ради відбувся яскравий спортивний захід – Відкрита першість ГО «ДЮСК "Р.І.А. Спорт"» з вільної боротьби. Ці змагання об’єднали понад 150 юних спортсменів з різних куточків України, продемонструвавши високий рівень підготовки та незламний дух молодого покоління.
У змаганнях взяли участь юні борці з Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Житомирської, Волинської областей та Львівщини.
На урочистому відкритті змагань були присутні в.о. ректора Львівського національного університету природокористування доктор с.-г. наук, професор Василь Лопушняк, президент Львівського обласного спортивного товариства студентів «Гарт», заслужений працівник освіти України Богдан Юхницький, молодший лейтенант, командир взводу, старший офіцер мінометної батареї 103-ї окремої бригади територіальної оборони імені Андрея Шептицького Михайло Цьона, президент Львівської обласної асоціації спортивної боротьби України Степан Топчак, президент Львівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Віктор Первачук, віцепрезидент Львівської обласної асоціації спортивної боротьби України Андрій Піх, голова спортивного клубу Львівського національного університету природокористування Андрій Шимечко.

Їхні вітальні слова стали потужним стимулом для всіх учасників змагань. Особливо приємним моментом стало відзначення переможців та призерів Чемпіонату України з вільної боротьби та їх тренерів Львівською обласною асоціацією спортивної боротьби України.
Змагання проходили серед юнаків 2010 року народження і молодших, а також серед дівчат 2007 року народження і молодших. Усі переможці та призери були нагороджені медалями та цінними подарунками від спонсора – ТМ «Галка».
Варто відзначити, що організатори змагань продемонстрували не лише любов до спорту, але й патріотизм. Під час заходу було зібрано кошти на підтримку Збройних Сил України. Цей благородний вчинок став ще одним доказом того, що український спорт – це не лише змагання, а й можливість зробити добру справу.
Відкрита першість з вільної боротьби стала яскравим святом спорту та патріотизму. Змагання продемонстрували високий рівень підготовки юних борців, а також їхню силу духу та волю до перемоги. Організатори та учасники цього заходу показали приклад того, як спорт може об’єднувати людей та робити світ кращим.