3-4 грудня 2016 року в Сокальському народному домі «Просвіта» проходив перший обласний фестиваль-конкурс хореографії та вокально-хорового мистецтва «Сокальські візерунки – 2016».

Для участі у фестивалі-конкурсі були запрошені аматорські хореографічні колективи народного, сучасного та бального танцю, а також вокально-хорові колективи. «Сокальські візерунки – 2016» проводилися з метою пошуку та розвитку нових форм, а також для залучення дітей і юнацтва до вивчення, розуміння кращих зразків традиційного народного та сучасного українського мистецтва, виявлення та заохочення нових талантів. Оцінювало виступи учасників журі, до складу якого входили провідні фахівці хореографічного та вокально-хорового мистецтва, представники державних і громадських організацій.

Львівський національний аграрний університет на фестивалі-конкурсі представляв Народний ансамбль танцю «Первоцвіт», керівник – Заслужений працівник культури України Побєда Харісов, балетмейстер – Вікторія Юрків.

Незабутнім для глядачів став подарований колективом український народний танець «Гопак», який виборов найвищу нагороду фестивалю-конкурсу – Гран-прі.

Вітаємо Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» і бажаємо не зупинятись на досягнутому, здобувати достойні нагороди, творчо розвиватись і дарувати глядачеві красу.