22 грудня 2016 року у День Святої Анни студентські активісти Львівського національного аграрного університету разом з капеланом о. Іваном Венгрином та керівником підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксаною Качмар вирушили на Схід нашої країни привітати захисників мирного українського неба із Новорічними та Різдвяними святами. Студенти підготували для українських військових театралізований захід «Вечорниці з колядою та Миколаєм».

Разом із творчим дарунком «Батальйон відважних жінок» м. Дубляни, який очолює Ганна Гулій, приготував військовим багато домашніх смаколиків, продуктів, матраців, подушок, теплої білизни та безліч інших необхідних речей. Від Львівського НАУ теж були передані продукти, крупи, часник. Ця поїздка стала не тільки волонтерською допомогою у матеріальному вимірі, а й духовною підтримкою для наших бійців, які воюють із жорстоким ворогом на Донбасі. Велику підтримку в організації поїздки надала партія «Батьківщина», яка вкотре допомагає у подібних волонтерських акціях.

Крім подарованих хвилин радості, спогадів про затишок рідних домівок, про сестер і матерів, про мирні Різдвяні свята нашим героїчним захисникам, студенти виступили у ЗОШ І-ІІІ ступенів м. Костянтинівка Донецької області перед школярами, які завітали на Свято Коляди з різних шкіл району. Капелан ЛНАУ в образі Святого Миколая від Львівського НАУ роздав солодкі подарунки та Боже благословення усім присутнім дітям. Зустріч була організована священиком греко-католицького храму Святого Миколая м. Костянтинівка о. Віталієм Кестерем. Свою любов у пісні, у слові студенти змогли подарувати українській громаді та Народному ансамблю «Любисток» с. Олександро-Калинове. Це був спільний концерт у бібліотеці Народного дому. Сльози радості, відчуття того, що їх люблять, переповнювали жителів цього старовинного села, що як найбільший скарб зберігають свої традиції, історію, пам'ять.

Капелан Львівського НАУ о. Іван Венгрин разом із священиком УГКЦ о. Віталієм Кестерем благословили мужніх захисників України і спільною молитвою просили у Господа миру, швидкого повернення до рідних домівок.

Символом зустрічі із бійцями АТО став жовто-блакитний прапор університету із підписами та побажаннями, подякою та великою вірою у перемогу, які залишили наші герої.

Взаємодопомога і бажання подарували звичайне людське тепло – ті риси, які завжди вирізняли небайдужих і сміливих людей. Тому надзвичайно приємно, що у Львівському НАУ працюють та навчаються люди, які доклалися до того, щоб щедрий Миколай завітав на Донецьку землю у звільнені від сепаратистів села і містечка, а також щоб підтримати наших бійців, які місяцями стоять на передових позиціях, аби захистити наш мир і спокій. Волонтерська акція відбулася за сприяння ректора Львівського НАУ, академіка НААНУ Володимира Снітинського.

Ми щиро дякуємо студентам-акторам театру – за майстерність, відвагу, готовність до ризику та велике серце: Сергію Хамцю (голові ССО «Основа», студенту факультету механіки та енергетики), Юрію Лісковецькому (голові студентської профспілки землевпорядного факультету), Анастасії Глущук (заступнику голови ППО студентів та аспірантів ЛНАУ, студентці економічного факультету), Христині Зозулі (студентці економічного факультету), Христині Яремі (студентському декану факультету агротехнологій та екології), Олексію Качмару (заступнику голови ППО студентів та аспірантів ЛНАУ, студенту факультету агротехнологій та екології), Ользі Химин (старості Народного ансамблю «Троїсті музики», студентці факультету агротехнологій та екології), Олегу Черчовичу, Віктору Аторвіну, Оресту Рисю, Сергію Дубині (студентам факультету будівництва та архітектури), а також режисерові театру – Оксані Качмар.

Висловлюємо подяку усім студентам факультетів університету, ППО студентів та аспірантів, яку очолює Олег Андрушків, Богдану Широму та його підрозділу за допомогу і матеріальну підтримку волонтерської акції.

Віримо, що народжений Ісусик, Святий Миколай, Свята Анна, Богородиця Марія оберігатимуть українських військових та нашу країну, даруватимуть нам усім віру у перемогу та успішне майбутнє України.