20-25 квітня 2017 року студенти-активісти, учасники творчих колективів та студентського театру разом із капеланом університету та керівником відділу з організації виховної роботи студентів відвідали бійців АТО на Сході нашої країни з метою подарувати радість Великодніх свят та заспівати нашим героям «Христос Воскрес». Творча група студентів побувала з концертною програмою «А вже весна, а вже красна» і привітала з Великодніми святами воїнів 122 окремого аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ (м. Покровськ, Донецька область), бійців 80-ї бригади ДШБ, воїнів-добровольців Бахмутської Січі у м. Бахмут. Щоб наші захисники відчули себе хоч трішки вдома, було вручено великодні дарунки, паски, писанки, розмальовані студентами та дітками садочків м. Дубляни, а також малюнки з побажаннями миру і ласки Воскреслого Ісуса для усієї України. Та найбільшими дарунком стали веснянки, гаївки, духовні пісні, що возвеличують свято Воскресіння Господнього, театралізовані жарти і забави, мелодії у виконанні учасників Народного ансамблю «Троїсті музики» та патріотичні і народні пісні, що виконали чоловічий та дівочий ансамблі Народної хорової капели «Джерела Розточчя».

Незабутньою залишається Божественна Літургія у храмі святого Миколая УГЦ м. Костянтинівка, яку відправили о. Віталій Кестер, настоятель цієї церкви та військовий капелан  та капелан нашого університету о. Іван Венгрин у співочому супроводі студентської вокальної групи. Веснянками та гаївками вітали парафіян цього храму наші творчі студенти. Сльози радості та вдячності за любов, за дотик до родинних традицій та звичаїв бриніли у жителів м. Костянтинівки, які прийшли розділити великоднє дійство.

Провідна неділя ще вважається поминальною, і в цей день о. Віталій та о. Іван у святій панахиді відспівали загиблих воїнів, які віддали життя за Україну у такій страшній і несправедливій війні.

Мистецький дарунок студентів ЛНАУ, академічного капеланства та волонтерська допомога усіх небайдужих наших друзів, колег, парафіян храму святого рівноапостольного князя Володимира (ЛНАУ), храму святого Миколая УГКЦ с. Дубаневичі Городоцького району та храму Пресвятої Богородиці Владичиці України с. Завадів стали частинкою допомоги та духовної підтримки для наших воїнів-захисників, а також мирних жителів, які потребують нашої любові і розуміння, що вони не залишились наодинці з бідою.

Ми висловлюємо щиру подяку за матеріальну допомогу і транспорт голові Львівського осередку партії «Батьківщина» Михайлу Цимбалюку, за приготовані смаколики – «Батальйону відважних жінок» м. Дубляни, яку очолює Ганна Голій, за пошиті подушки та вив’язані шкарпетки для бійців – жінкам-волонтерам, яких очолює Ольга Василенька, сплетені захисні сітки – студентам групи Аг-11 та їхньому куратору Наталії Лагуш, а також усім волонтерам, які доклалися до такої доброї місії.

Велика подяка творчій групі студентів нашого університету: Христині Зозулі, Анастасії Глущук, Михайлові Дорошу, Галині Феденишин (студенти економічного факультету), Віктору Аторвіну, Олегові Черчовичу, Сергієві Дубині (студенти факультету будівництва та архітектури), Олексієві Качмару, Ользі Химин (студенти факультету агротехнології та екології), Сергієві Хамцю (студент факультету механіки та енергетики), випускнику університету Михайлові Паталаю, а також капеланові університету о. Іванові Венгрину і керівнику відділу з організації виховної роботи студентів та режисерові концерту Оксані Качмар.

А ще хочеться згадати про постійну волонтерську працю викладача факультету механіки та енергетики Зеновія Гошка, який неодноразово довозив допомогу нашим бійцям у найнебезпечніші місця на Сході, де іде війна.

«Христос Воскрес» лунало на Сході з уст нашої молоді як символ віри у перемогу добра над злом, великої любові до ближніх, які потребують нашої підтримки, любові та пам’яті.