Традиційне відзначення Дня вишиванки цього року в Україні припало на 18 травня і відзначалося у кожному місті та селі, підприємстві і навчальному закладі. Це всеукраїнське свято покликане зберегти традиції носіння національного одягу. В цей день українців закликають змінити або доповнити звичайний одяг українською вишиванкою.

Львівський національний аграрний університет теж не залишився осторонь проведення цього свята. Викладачі, працівники і студенти нашого університету одягнули вишиті сорочки, щоб наголосити, що вишиванка – генетичний код нації, який ми повинні шанувати і берегти. Студентська самоврядна організація «Основа» та ППО студентів та аспірантів університету провели флешмоб «Україна-вишиванка». Завдання флешмобу полягало в тому, щоб студенти, взявшись за руки, утворили вишивані кордони України як символ нероздільності держави. Посередині виклали із старовинних вишитих рушників тризуб. Учасники флешмобу виконали Гімн України. Кожен з присутніх на розміщених мольбертах міг розмалювати вишиванку своєї мрії.

 Флешмоб завершився піснею «Україна-вишиванка», яку виконала Христина Зозуля, а також веселими народними танцями, що додало радості, багато усмішок учасникам заходу.