Вересень 2017 року у Львівському національному аграрному університеті визначається особливими подіями та заходами, що торкаються наукового життя університету: проведення Міжнародного науково-практичного форуму, присвяченого пам’яті інженера Ярослава Зайшлого, відкриття навчальної аудиторії-музею ім. Ярослава Зайшлого, а також вручення стипендії імені Ярослава Зайшлого.

Львівський національний аграрний університет було обрано Канадсько-українським фондом не випадково, адже Ярослав Зайшлий був найближчим співробітником і однодумцем професора Євгена Храпливого – ідеолога українського кооперативного руху в Галичині, який свого часу працював у нашому навчальному закладі.

Активно продовжує справу Я. Зайшлого його донька пані Ірена, яка впродовж багатьох років є однією з найяскравіших представниць української громади в Канаді як віце-президент Конгресу українців в Канаді, член Ради директорів Канадського фонду українських досліджень, старший радник Ради директорів кафедри українознавства в університеті Оттави та багатьох інших громадських, наукових інституцій і засобів масової інформації. У 2016 році п. Ірена звернулася з ініціативою щодо заснування стипендії імені її батька для кращих студентів нашого університету, які навчаються за аграрними програмами.

У тому ж році Президент Канадсько-українського фонду, член Ради директорів Конгресу українців Канади, активний діяч та меценат Віктор Гетьманчук та ректор ЛНАУ, академік НААНУ, професор біологічних наук Володимир Снітинський підписали Меморандум про співпрацю між Канадсько-українським фондом і Львівським національним аграрним університетом. Вперше отримали стипендію ім. Ярослава Зайшлого у 2016 році студентка факультету агротехнологій та екології Оксана Гусак та студентка землевпорядного факультету Юлія Костишин.

У вересні 2017 року стипендією ім. Ярослава Зайшлого були нагороджені студенти факультету агротехнологій і екології – Софія Руссо, студентка другого курсу, що навчається за спеціальністю «Екологія», та студент-магістр Олексій Качмар (спеціальність «Агрономія»). Цю високу нагороду з гордістю вручив ректор ЛНАУ Володимир Снітинський і побажав студентам надалі натхненно працювати у галузі аграрної науки, примножувати славу рідному університетові. Володимир Васильович щиро подякував президентові фонду Вікторові Гетьманчукові та засновниці стипендії Ірені Белл за підтримку аграрного вишколу української молоді.