Наш університет славиться різними цікавими традиціями і власними починаннями. І одним з таких доволі давніх починань є проведення щорічного ознайомчого квесту з Дублянами для наших любих першокурсників. Цьогорічний квест відбувся 27 вересня. Попередньо було сформовано п’ять команд, кожна з яких представляла свій факультет. Представники факультетів охоче долучилися до гри, адже у них було невимовне бажання все ж таки побачити, де розташований «Залізний кінь», що впродовж багатьох років оберігає університет, і продемонструвати, як від землевпорядного корпусу за 2 хвилини можна дістатися до головного.

Організовувала даний захід ССО «Основа» на чолі з Сергієм Хамцем та його командою. Розробники підготували багато зашифрованих завдань, вирішення яких зайняло у команд в середньому 25 хвилин часу. Цей квест був здебільшого розважальним, головною його метою було ознайомлення студентів із місцевістю, проте за призові місця учасникам вручали нагороди, а також кожна з команд отримала грамоту. В якості трофеїв першокурсники отримали грошові премії.

Щодо позицій, на яких розташувалися наші учасники, то картина склалася таким чином: І місце – факультет агротехнологій і екології , ІІ – факультет механіки та енергетики, ІІІ – факультет будівництва та архітектури,  ІV – економічний факультет, V – землевпорядний факультет.