9 листопада 2017 року у Львівському національному університеті ім. І.Франка відбувся захід, приурочений ювілею утворення першої профспілкової організації на українських землях. Урочисте відкриття Міжнародної науково-практичної конференції, організованої Федерацією профспілок України, відбулося у Дзеркальній залі ЛНУ ім. І.Франка, оскільки саме у цьому навчальному закладі була заснована перша профспілкова організація у Львові. Участь у конференції взяли  представники профспілок України, Польщі, Австрії, Чехії, Словаччини, Міжнародної конфедерації профспілок, Міжнародної організації праці, а також провідні науковці. Цей захід ще раз довів основну роль профспілок, які є єдиною представницькою організацією трудящих і які сьогодні з усією відповідальністю представляють і захищають права працівників: право на працю, право на гідну заробітну плату, право на безпечні умови праці.

Найкращим дарунком для учасників Міжнародної науково-практичної конференції став творчий концерт у виконанні колективів художньої самодіяльності профспілок Львівщини. Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» Львівського НАУ під керівництвом Заслуженого працівника культури України Побєди Харісова та балетмейстера Вікторії Юрків,  виконавши славень українського хореографічного мистецтва – танець «Гопак», подарував усім глядачам найкращі емоції та почуття гордості і краси.

Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» та його керівник були нагороджені грамотою Виконавчого комітету Об’єднання профспілок Львівщини за вагомий внесок у розвиток національної культури, народної творчості та з нагоди 200-річчя утворення профспілок.