9 листопада 2017 р. на вшанування Дня української мови та писемності у фойє головного корпусу Львівського НАУ відбувся флешмоб «Рідне слово в обороні держави», який організували кафедра українознавства та відділ з організації виховної роботи студентів.

Без мови ми не можемо створити сильної держави – такою була основна ідея заходу, який скликав студентство та викладачів університету. Линули слова поезії про силу рідної мови, що, за висловом Івана Огієнка, є найважливішою основою, на якій зростає духовно і культурно кожний народ.

Учасниками флешмобу стали творчі студенти: Ілля Малофій, Лілія Козак, Віталіна Трохимчук, Ольга Грицевич, Галина Побігушко, Віктор Аторвін (факультет будівництва та архітектури), Христина Хомин, Роксана Столяр, Мар’яна Янко, Марія Турчак, Ірина Тимків (економічний факультет). До кожного серця доторкнулися пісні: «До українців» у виконанні Михайла Іващенка (Мев-71), «Пісня солов’їна» – Марти Павлів (Еко-21), «Я з України» – Сергія Кисіля (Іт-11), «Україна» – Христини Мозуль (Аг-52). Христина Зозуля (Фін-31) виконала пісню «Мова єднання», яка стала влучним завершенням заходу.