20 листопада 2018 року у Львівському національному аграрному університеті до Міжнародного дня студента відбувся творчий студентський фестиваль-конкурс «Нові таланти – 2018», організатором якого традиційно є студентська самоврядна організація «Основа» у співпраці з Первинною профспілковою організацією студентів та аспірантів ЛНАУ.

Цьогоріч цей захід проходив у стилі «Оскар». Команди представляли свої номери, орієнтуючись на різні фільми та мультфільми. Глядачі стали учасниками дебюту кінематографічного дійства, яке підготували нові таланти ЛНАУ. Тому й оцінювало учасників зіркове журі: Михайло Бучковський – фронтмен гурту «Шосте чуття»; Михайло Романишин – творець проекту Mishael Novel та лідер гурту ROCKOKO.

А також у журі ввійшли спеціалісти своєї справи: Оксана Качмар – керівник відділу з організації виховної роботи студентів ЛНАУ; Марія Мандзак керівник Народного камерного хору «Бужани» ЛНАУ; Назарій Банга – керівник Народного духового оркестру ЛНАУ; Вікторія Савюк (Юрків) – балетмейстер Народного ансамблю танцю «Первоцвіт» ЛНАУ; о. Іван Венгрин – капелан Львівського НАУ. Приємно відзначити те, що на святі талантів було багато гостей – друзів із інших університетів. Однією із них стала голова Об’єднаної ради студентського самоврядування аграрних закладів освіти України Анастасія Голос, студентка Полтавської державної аграрної академії.

До нагороди були представлені цікаві та креативні актори, які були оцінені у різних номінаціях. Журі обирало найкращих з кращих. Кожен факультет талановито представив кожну з номінацій.

Отож, найкращими у вокально-інструментальному жанрі були команди факультету агротехнологій і екології з піснею «Алілуя» та економічного факультету з піснею «Crazy in Love». А також гарні голоси та пісні ми почули від землевпорядного факультету та факультету будівництва та архітектури.

Велику роль у кінематографії відіграє хореографія. Найкраще себе проявили факультет агротехнологій і екології, продемонструвавши танець головних героїв мультфільму «Панда Кунг-фу», та факультет будівництва та архітектури, який переніс нас у найяскравіші кадри фільму «Маска». Цікаво виступив економічний факультет з танцем у стилі героїв фільму «Загін самовбивць», а факультет механіки та енергетики розвеселив публіку, показавши танцювальну композицію з фільму «Ну, постривай!».

Особливими та цікавими були сюжети із фільмів в оригінальному жанрі. Переможцем став землевпорядний факультет, зачарувавши глядачів своєю магією та фокусами, як герої фільму «Гаррі Поттер». Факультет будівництва та архітектури відтворили наче живий портрет чарівної Мерлін Монро. Вистава «Вечори на хуторі біля Диканьки» у виконанні факультету агротехнологій і екології повернув нас у чарівне Різдво. Економічний факультет показав, як у фільмах чирлідери підтримують свої улюблені команди. Факультет механіки та енергетики представив у супроводі бандури пісню «River Flows in You» з кінофільму «Сутінки».

Найпопулярнішими серед кінематографу є комедійний жанр. Саме у цьому жанрі свою майстерність представили команди КВК факультетів. Найкращою стала команда «Прораби» факультету будівництва та архітектури. Веселу атмосферу подарував землевпорядний факультет («Серцевпорядники»), факультет агротехнологій і екології («Агростар»).

Також запам’яталися глядачеві виступи факультету механіки та енергетики (команда «АКМ») та економічного факультету (команда «Долар по 53»).

У номінації «Найкращий образ» переможцем стала Валерія Федюшина, студентка економічного факультету, у номінації «Ведучі – 2018» перемогли  Вікторія Яремчук та Артем Нагодзина.

Зіркове свято завершилося фінальною піснею у виконанні усіх учасників фестивалю під назвою «До зірок».

Прикрасили конкурсну програму виступи вже відомих колективів та команд ЛНАУ.

Щиру подяку висловлюємо організаторам конкурсу: студентській самоврядній організації «Основа», яку очолює Віктор Аторвін; Первинній профспілковій організації студентів та аспірантів університету на чолі з Олегом Андрушківим.  Також велика вдячність за креативне оформлення залу Вікторії Романко (землевпорядний факультет), Соломії Шафранській та Лілії Козак (факультет будівництва та архітектури), Богдану Малицькому (факультет механіки та енергетики). Велику працю та чудові ідеї було вкладено керівниками команд – студентськими деканами факультетів Христиною Проць, Богданом Малицьким, Христиною Яремою, Лілією Козак, Софією Смолярською. Нові таланти ЛНАУ відбулися за підтримки мережі магазинів IXATA, ППО студентів та аспірантів університету та інформаційного відділу ЛНАУ.

На фестивалі «Нові таланти ЛНАУ – 2018» спалахнула не одна зірка, а цілий зорепад, який в майбутньому стане окрасою творчих колективів нашого університету.