7 травня 2019 року у ЛНАУ відбулося феєричне шоу – конкурс  краси «Міс та Містер ЛНАУ – 2019». Традиційно організаторами цього мистецького заходу є Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів ЛНАУ у співпраці зі студентською самоврядною організацією «Основа». Оцінювало конкурсантів зіркове журі у складі Народної артистки України, актриси Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької, доцента кафедри театрознавства та акторської майстерності ЛНУ ім. І.Франка Альбіни Сотникової; Заслуженого діяча мистецтв України, актора Національного академічного драматичного  театру ім. М. Заньковецької, доцента кафедри театрознавства та акторської майстерності ЛНУ ім. І.Франка Юрія Чекова; фронтмена гурту «Шосте чуття» Михайла Бучковського; власниці салону краси «Вute Мар’яни Войтович; керівника інформаційного відділу ЛНАУ Ірини Фостяк; керівника самодіяльного об’єднання о. Івана Венгрина; заступника голови Жовківської районної адміністрації Юрія Дубневича; екс-голови  Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів ЛНАУ Олега Андрушківа.

На свято прибули запрошені гості: Михайло Тарнавський – голова Львівської обласної організації профспілки працівників АПК, Соломія Мосевич – голова профспілкового комітету Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького та їхньої команди КВН «Безлім».

На початку конкурсу привітали глядачів та учасників керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар та Олег Андрушків, який упродовж п’яти років очолював Первинну профспілкову організацію студентів та аспірантів ЛНАУ. За активну громадську діяльність, участь у студентському житті університету, організацію та проведення масових заходів ЛНАУ Олега Андрушківа було нагороджено Грамотою ректора ЛНАУ, академіка НААНУ Володимира Снітинського.

У конкурсі взяли участь п’ять неперевершених красунь та п’ять мужніх парубків, які гідно представили свої факультети.

Усі  учасники пройшли складні випробування, оскільки кожен етап конкурсу вимагав чимало зусиль, зосередження, повної віддачі та хвилювання. Проте вони намагалися якнайкраще показати свої цікаві та змістовні номери і вразити виступами вимогливе журі та глядача.

Першим конкурсом було «Представлення», завдяки якому ми познайомилися з учасниками ближче. Усіх присутніх у залі вразив конкурс «Талант», де конкурсанти продемонстрували те, що вони вміють найкраще і чим відрізняються серед інших: музичні композиції, хореографічні номери, вокальні виступи, пантоміму, малюнки у стилі street art. Особливим став конкурс «Вихід в українських костюмах», який вразив своєю постановкою, різнобарв’ям вишиванок, дівочою вродою та козацьким завзяттям. Найцікавішим для глядача цього року був конкурс «Вальс», який захопив цікавими композиціями та майстерністю виконання. На конкурсі під назвою «Вечірній вихід» глядачі немов побували на справжнісінькому світському балу. Конкурсанти були прекрасні у своїх легких сукнях та костюмах, продемонстрували витонченість ходи та вміння носити найвишуканіше вбрання. Особливо хвилювалися учасники під час  інтелектуального конкурсу, але наші конкурсанти ще раз довели, що вони не тільки вродливі, але й розумні, винахідливі, креативні, дотепні та оригінальні.

Слід відзначити роботу головного хореографа-постановника цьогорічного конкурсу «Міс та  Містер ЛНАУ» – Вікторії Савюк (Юрків), якій вдалося створити неймовірні творчі композиції і якнайкраще висвітлити у кожному показі таланти, красу, вроду, мужність конкурсантів.

Титул «Міс ЛНАУ – 2019» отримала Карина Гюрджян (економічний факультет), «Містер ЛНАУ – 2019»  – Максим Ганущак (факультет агротехнологій та екології), «Віце-міс ЛНАУ – 2019»  – Ольга Турчиняк, «Віце-містер ЛНАУ – 2019» – Даниїл Гільман, «Міс і Містер Ексклюзив» – Юлія Чорна та Богдан Корецький, «Міс та Містер Талант» – Олена Хмілевська та Віктор Турук, «Міс і Містер елегантність» – Христина Пустовит та Назарій Сухорукий. На цьогорічному конкурсі співпали оцінки глядачів та журі: титул «Містер глядацьких симпатій» отримав Максим Ганущак, «Міс глядацьких симпатій» – Карина Гюрджян.

Цікавим доповненням до самого конкурсу стали виступи вокалістів нашого університету Христини Зозулі, Марти Павлів, Михайла Іващенка та музиканта, студента Львівської музичної академії ім. М.Лисенка Ореста Нестерівського, збірної команди КВН «НОКДАУН», команди КВН «Безлім». Ведучими свята були минулорічні переможці конкурсу краси – Валентин Козак та Юлія Гузик.

Висловлюємо щиру подяку за високий рівень проведеного конкурсу «Міс та Містер ЛНАУ – 2019» Первинній профспілковій організації студентів та аспірантів ЛНАУ (голова – Віктор Аторвін, заступник – Яна Борщ), студентській самоврядній організації «Основа» ЛНАУ (в.о. голови – Дар’я Метьолкіна) та усім командам факультетів і студентським деканам – Ірині Тимків, Богдану Малицькому, Марті Павлів, Лілії Козак, Софії Смолярській.

Конкурс краси та грації «Міс та Містер ЛНАУ – 2019»  ще раз довів, що у Львівському національному аграрному університеті навчаються розумні, талановиті, творчі та дуже красиві духовно і естетично студенти.